Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τα μυστικά των ενοίκων του αγγλικού παλατιού

Εβγαλε στη φόρα με βιβλίο του πρώην υπηρέτης τα όσα εζησε διπλα στην βασιλική οικογένεια της Βρετανίας... Eνα νέο βιβλίο γραμμένο από έναν από τους πρώην υπηρέτες της Βασιλικής Οικογένειας, έρχεται να αποκαλύψει όλες τις παράξενες συνήθειες που έχουν στο παλάτι. Το βιβλίο έχει τίτλο Not In Front Of The Corgis!, και ανάμεσα σε άλλα μαθαίνουμε ότι αν και η Kate και ο πρίγκιπας William ντύνονται και ξεντύνονται μόνοι τους κάθε μέρα, υπάρχει ένα μέλος της οικογένειας που δεν έχει βιώσει ποτέ αυτή την εμπειρία. Και όταν λέμε ποτέ, εννοούμε ποτέ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, στα εξηνταδύο χρόνια που ζει, δεν έχει ντυθεί ούτε μια φορά μόνος του. Στην πραγματικότητα αυτή είναι μια δουλειά τριών ατόμων, οι οποίοι διαλέγουν τα ρούχα της ημέρας και μετά ντύνουν τον Κάρολο. Δεν γνωρίζουμε αν πχ. σηκώνει τα χέρια του από μόνος του για να φορέσει το πουκάμισο ή αν ο ένας σηκώνει το χεράκι του καλομαθημένου πρίγκιπα και ο άλλος περνάει το μανίκι, αλλά ξέρουμε ότι του σιδερώνουν και τα κορδόνια των παπουτσιών του! Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο:

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας δεν έχει διαλέξει ποτέ τα ρούχα που θα βάλει και δεν έχει ντυθεί ή ξεντυθεί μόνος του. Έχει τρεις προσωπικούς υπηρέτες για αυτό. Αν έχει διάφορες υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα, οι υπηρέτες του διαλέγουν διάφορες γραβάτες και τις βάζουν στο αυτοκίνητο για να μπορεί να αλλάζει κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Του αρέσει να φοράει τη γραβάτα του κάθε οργανισμού ή στρατιωτικής υπηρεσίας που επισκέπτεται. Το ρεκόρ είναι πέντε γραβάτες μέσα σε μια μέρα. Οι υποχρεώσεις των υπηρετών περιλαμβάνουν και το σιδέρωμα των κορδονιών του Πρίγκιπα, κάθε φορά που βγάζει τα παπούτσια του.

Λίστα

Σύμφωνα με το ίδιο βιβλίο η βασιλική οικογένεια είναι βαθμολογημένη από τους υπαλλήλους που εργάζονται γι αυτήν, σε ένα ανεπίσημο πίνακα κατάταξης με βάση το ποιος είναι ο πιο δημοφιλής για να εργάζονται. Η βασίλισσα έχει εξαιρεθεί από τον κατάλογο από σεβασμό.

Στην κορυφή της λίστας είναι ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είναι πολύ πιστός στο προσωπικό του. Όταν σοφέρ του πέθανε νωρίτερα φέτος, έσπασε με την παράδοση και παρακολούθησε ο ίδιος την κηδεία χωρίς να στείλει κάποιον εκπρόσωπο του, όπως συνηθίζεται.

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα,μέχρι το θάνατο της, ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής – καλούσε όλους τους υπαλλήλους της σε γεύμα σε ένα ακριβό εστιατόριο, κάθε Χριστούγεννα και μία φορά πλήρωσε για τη σύζυγο ενός από τους σεφ της για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτική κλινική.

Η πριγκίπισσα Άννα,κόρη της βασίλισσας, είναι η επόμενη για την ιδιοσυγκρασία και τη συμπεριφορά της.

Πιο κάτω στη λίστα είναι ο ιδιότροπος πρίγκιπας της Ουαλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και ο δούκας της Υόρκης,δηλαδή ο πρίγκιπας Ανδρέας,αδελφός του Καρόλου.

Ο κόμης του Wessex, αδερφός του πρίγκιπα Καρόλου Εδουάρδος, θεωρείται το πιο πομπώδες μέλος της βασιλικής οικογένειας, επιμένοντας στο πρωτόκολλο ανά πάσα στιγμή. Ο σοφέρ του έχει εντολή πάντα να κοιτάζει μπροστά , ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

Περίπου 1.200 άνδρες και γυναίκες εργάζονται και στις πέντε βασιλικές κατοικίες, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του δωματίου που σερβίρεται ο καφές καθώς και ένας νεαρός άνδρας του οποίου τα καθήκοντα περιλαμβάνουν την αντικατάσταση ενός φύλλου μαύρο χαρτί στο γραφείο της βασίλισσας κάθε μέρα, ώστε κανείς να μην μπορεί να διαβάσει, τι γράφει η βασίλισσα.

Μόνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ υπάρχουν 339 υπαλλήλοι πλήρους απασχόλησης, τρώγοντας μέχρι και 600 γεύματα την ημέρα στην κουζίνα, αλλά μόνο περίπου δώδεκα έρχονται σε τακτική επαφή με τη βασίλισσα.

Στο κολύμπι

Η εργασία στα βασιλικά ανάκτορα δεν είναι μια ιδιαίτερα καλοπληρωμένη θέση - αλλά έχει μια σειρά από προνόμια.

Το οικιακό προσωπικό μπορεί να ενταχθεί σε επτά αθλητικές και κοινωνικές λέσχες ενώ μπορεί να κάνει χρήση της πισίνας της Βασίλισσας στο Buckingham Palace. Ο κανόνας ορίζει ότι εάν ένα μέλος του προσωπικού κολυμπά και φανεί ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας πρέπει να βγει από την πισίνα εκτός αν κληθεί για να μείνει.

Αν ένα μέλος του προσωπικού πάει στην πισίνα και ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας κολυμπά ήδη, δεν πρέπει να πλησιάσει.

Το παλάτι μπορεί να δει οποιαδήποτε ταινία πριν από την έξοδο της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην Αμερική

Ένας πρώην υπηρέτης πέρασε τρία χρόνια στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται ως ιδιωτικός μπάτλερ σε έναν Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, με μισθό 75.000 δολάρια, ένα σπίτι και δύο αυτοκίνητα.

Λιγότερο από μια ντουζίνα άνθρωποι που βρίσκονται στην κορυφή των εργαζομένων στο βασιλικό νοικοκυριό κερδίζουν περισσότερα από 100,000 λίρες το χρόνο. Η πιο σημαντική θέση είναι ο φύλακας του ιδιωτικού πορτοφολιού της βασίλισσας, ο οποίος πληρώνεται με 180.000 λίρες ετησίως.

Ο άνθρωπος που ελέγχει τα βασιλική καρνέ επιταγών είναι ο Sir Alan Reid, ένας επαγγελματίας λογιστής. Είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο, εκτός από την βασίλισσα, ο οποίος γνωρίζει το πλήρες μέγεθος του πλούτου της. Ακόμα και ο Δούκας του Εδιμβούργου δεν γνωρίζει όλα τα στοιχεία της περιουσίας της συζύγου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.