Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Καπελέρης δίνει τη δική του εκδοχή για τα ανείσπρακτα πρόστιμα

Διευκρινίσεις για την κλήση του από τον οικονομικό εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για ανείσπρακτα πρόστιμα από λαθρεμπόριο καυσίμων έδωσε...


 μιλώντας στον Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Γιάννης Καπελέρης. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως σωστά διατάχθηκε η έρευνα και σωστά καλείται ο ίδιος να δώσει στοιχεία για την υπόθεση την οποία αποσυνέδεσε από την παραίτηση Σπινέλλη.

Σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, η υπόθεση αφορά στην ενημέρωση του συστήματος «ΉΦΑΙΣΤΟΣ» από τους βενζινοπώλες και τους μεταφορείς πετρελαίου θέρμανσης και το πρόβλημα προέκυψε τόσο από το γεγονός ότι το σύστημα παρουσίαζε πρόβλημα όσο και από το γεγονός ότι πολλοί επιτηδευματίες από αμέλεια δεν ενημέρωσαν για τις κινήσεις του.

«Δεν αφορά λαθρεμπορίες ούτε φοροδιαφυγή. Είναι πρόστιμα που θα καλούνταν να καταβάλουν από τη διαφορά φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης» είπε ο κ. Καπελέρης. «Δεν κάναμε καμία χαριστική εγκύκλιο, δεν διαγράφουμε πρόστιμα. Δεν μπορεί μία ενημέρωση του συστήματος να παρουσιάζεται ως λαθρεμπορική κίνηση» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.