Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Οι νέες εκρηκτικές μολότοφ έχουν όνομα: λέγονται Cobra! [BINTEO]


Έχουν κατασκευαστεί για να προκαλέσουν την μεγαλύτερη ζημιά στα όργανα καταστολής. Οι νέες δολοφονικές βόμβες μολότοφ (ΑΚ) ή αλλιώς cobra όπως τις αποκαλούν Ευρωπαίοι αντιεξουσιαστες, εισαγόμενης τεχνογνωσίας, από τους αναρχικούς του λεγόμενου black block χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά στις διαδηλώσεις. Για πρώτη φορά οι βόμβες αυτές ....

έκαναν την εμφάνισή τους το 2009 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού Παναθηναικού, στην συνέχεια της συναντήσαμε στην Κερατέα ενώ επανεμφανίστηκαν στις διαδηλώσεις του Ιουνίου, με τα επεισόδια στις συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων", όπως και του Οκτωβρίου, στις συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ.

Οι ξένοι αναρχικοί του black block, που απαρτίζονται κυρίως από ιταλούς αναρχικούς, είναι οι ίδιοι που το 2003 έμαθαν τους "Έλληνες" αναρχικούς να φτιάχνουν μολότοφ με φώσφορο, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια στην Χαλκιδική και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής. Τώρα, τους έμαθαν να κατασκευάζουν και να χρησιμοποιούν τις Corba. Εξ ου κι ο κύριως λόγος χρήσης δυναμίτη ιταλικής προέλευσης.

Η νέα βόμβα αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ. Περιμετρικά του μπουκαλιού τοποθετείται συστοιχία από κροτίδες μία εκ των οποίων διαθέτει φιτίλι ή βαρελότο (γουρούνα). Πριν από την εκτόξευση της βόμβας κατά του στόχου ο χρήστης βάζει φωτιά στο φιτίλι με αποτέλεσμα η μολότοφ είτε να σκάει στον αέρα εν πτήση είτε στο οδόστρωμα δημιουργώντας σύννεφο φωτιάς το οποίο "καταβρέχει" και καίει το πρόσωπο και τα ρούχα του στόχου της ρίψηςΧαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου πριν από μερικούς μήνες ο τέως αρχηγός της ΕΛΑΣ και νυν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου. "παρατηρούμε ότι οι κλασικές βόμβες μολότοφ τείνουν να καθιερωθούν στην ελληνική κοινωνία ως παιδικό άθλημα. Παρατηρούμε ότι η κλασική μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Μέσα βάζουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρευστα υγρά για να καθίσουν στις στολές αστυνομικών και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά".

Δείτε κι ένα χαρακτηριστικό βίντεο:* planet-greece πληροφορίες από eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.