Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Έφτασε η ώρα της Κύπρου

Σήμερα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Νομπολ θα βάλει τέλος στην αγωνία τόσων μηνών, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα σχετικά με την ποσότητα του φυσικού αερίου που βρίσκεται στο οικόπεδο Αφροδίτη.... Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η Νομπολ αναμένεται να ενημερώσει από στιγμή σε στιγμή την κυβέρνηση ενώ έχει αρχίσει ήδη τη σύνταξη της σχετικής ανακοίνωσης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του 38ου Συνεδρίου της ΠΟΦΕΝ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο χρόνος φαίνεται ατελείωτος για τον κόσμο που αναμένει τα αποτελέσματα της γεώτρησης, είπε ότι «παίρνουμε τόση υπομονή τόσα χρόνια για πολλά πράγματα που έχουμε προπονηθεί πολύ καλά και θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε καρτερικοί και να αναμένουμε. Αναμένουμε θετικά αποτελέσματα, ελπίζω εντός της εβδομάδας».

Ερωτηθείς αν τα αποτελέσματα της γεώτρησης θα είναι ανακουφιστικός μποναμάς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «πάντως ελπίζω να είναι καλύτερος μποναμάς από αυτό που μας έδιναν οι πατεράδες μας τον καιρό που ήμασταν εμείς μικροί».

Εξάλλου, ο Aναπληρωτής Kυβερνητικός Eκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης, δήλωσε στο Σίγμα ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται η ανακοίνωση, η οποία θα αφορά την εμπορευσιμότητα του κοιτάσματος, αλλά και την ποσότητά του, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πάνω από 9 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε πως αν το κοίτασμα είναι μεγάλο, τότε για την Κύπρο ανοίγονται τεράστιες προοπτικές, καθώς θα μπει στον ενεργειακό χάρτη.
Πολιτικά, όπως ανέφερε, θα ανέβει η εικόνα της Κύπρου διεθνώς ενώ δημιουργούνται νέες προοπτικές για την επίλυση του κυπριακού.
Σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, ο κ Χριστοφίδης τόνισε ότι το φυσικό αέριο θα φέρει κύμα επενδύσεων στο νησί.
Διαψεύδει πληροφορίες για τουρκικές προκλήσεις στην «Αφροδίτη» η κυβέρνηση

Ο κ. Χριστοφίδης απέρριψε κατηγορηματικά πληροφορίες που κάνουν λόγο γι' αύξηση των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή του οικοπέδου 12, και δημοσιεύματα που θέλουν να υπήρξε και επίθεση με πυρά στην πλατφόρμα.

Τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα για έντονη κινητοποίηση στην περιοχή της πλατφόρμας της Noble διέψευσε σήμερα και ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης. Έκανε λόγο για συνήθη δραστηριότητα. Είπε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ένταση ούτε κοντά στην πλατφόρμα, ούτε στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.