Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Παπαδήμος: "Μόνος μου δεν παίρνω την ευθύνη"

Τη δέσμευση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο πλαίσιο με το οποίο θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Σύσκεψη Κορυφής της Ε.Ε...

Η τρόικα εξακολουθεί να εμφανίζεται να εμφανίζεται ιδιαίτερα σκληρή στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν έως το βράδυ σήμερα, με αποτέλεσμα η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό να αναβληθεί για τη μία, το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν συνεργάτες του στο real.gr, αναμένεται να επιδιώξει πλήρη συμφωνία με τους Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη για τα σημεία με τα οποία θα συμφωνήσει στο κείμενο προαπαιτούμενο της τρόικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Λουκάς Παπαδήμος θα προειδοποιήσει τους αρχηγούς ότι δεν προτίθεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη και των τριών στα σημεία που ζητάει η τρόικα. «Μόνος μου δεν παίρνω την ευθύνη», διαμηνύει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, καθώς τα μέτρα που προτείνονται είναι ιδιαίτερα σκληρά, δύσκολα θα περάσουν από το κοινοβούλιο ακόμα και αν τα στηρίζουν οι τρεις αρχηγοί, ενώ εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν και μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.

Κόκκινη γραμμή και για τους τρεις αρχηγούς αποτελεί η μείωση των μισθών, ενώ ο Γ. Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα των μετοχών των τραπεζών. Στη σύσκεψη, ωστόσο, οι τρεις αρχηγοί αναμένεται να θέσουν κι άλλα θέματα, ενώ σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου στην παρούσα φάση δεν έχουν ζητηθεί - μέχρι αυτή την ώρα - υπογραφές των επικεφαλής των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Με βάση τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η συνοχή της κυβέρνησης βρίσκεται εν κινδύνω, όπως και η συνοχή των κομμάτων που την στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.