Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε Ψυχιατρική Μονάδα, στη Θεσ/νίκη

Καταγγελία στο planet-greece

Η ΔΕΗ προτίθεται να κόψει αύριο Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 το ηλεκτρικό ρεύμα σε ψυχιατρική μονάδα κλειστής νοσηλείας, 200 κλινών, στο...



Πανόραμα Θεσσαλονίκης, για χρέος 42.000 ευρώ!

Πρόκειται για την ψυχιατρική κλινική «Άγιος Γεώργιος» του νευρολόγου-ψυχιάτρου Κωνσταντίνου Στασινόπουλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία του οφείλουν από το νοσήλια περασμένων ετών 11 εκατομμύρια ευρώ!

Σε σημερινή επείγουσα επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμανη, ο κ. Στασινόπουλος απευθύνει έκκληση «για άμεση παρέμβαση του ώστε να αποτραπούν δυσάρεστα συμβάντα» εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος υποστηρίζοντας μεταξύ των άλλων ότι σε περίπτωση ατυχήματος ή και θανάτου ασθενούς νοσηλευόμενου στην κλινική θα καταλογιστούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

Ολόκληρη η επιστολή, όπως εστάλη στο planet-greece:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΚΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Δια της παρούσης μου, θέλω να σας γνωρίσω τα κάτωθι :
Από πολλών ετών, λειτουργώ τρεις Ψυχιατρικές Κλινικές εις την Θεσσαλονίκη, μία εις την Κομοτηνή και ένα Κέντρο Αποκαταστάσεως και Αποθεραπείας κλειστής νοσηλείας επίσης εις την Κομοτηνή. Το σύνολον των νοσηλευομένων ασθενών σήμερον σε όλο το συγκρότημα είναι 980. Σας είναι γνωστόν, ότι η οικονομική δυσπραγία των ασφαλιστικών ταμείων έχει επιφέρει τραγικήν αδυναμίαν ρευστότητος, δεδομένου ότι τα μόνα έσοδα των εν λόγω κλινικών, προέρχονται από τα νοσήλια των ασφαλιστικών ταμείων. Η οφειλή των ασφαλιστικών ταμείων προς ημάς, έφτασε πλέον τα 11 εκατομμύρια ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον αδυναμία, ως είναι αυτονόητον, να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες των νοσηλευομένων.
Πέραν τούτου, μας ειδοποίησε η Δ.Ε.Η. ότι αύριο θα προβεί εις την διακοπήν του ηλεκτρικού ρεύματος εις την μιαν εκ των Ψυχιατρικών Κλινικών ευρισκομένη εις Πανόραμα Θεσσαλονίκης (Νευροψυχιατρική Κλινική «Άγιος Γεώργιος»), η οποία σήμερον νοσηλεύει 220 ασθενείς, διότι υπάρχει οφειλή μας 42.000,00€ προς την Δ.Ε.Η.
Αντιλαμβάνεσθε τι ήθελε προκύψει και εις τι κινδύνους εκτίθενται οι νοσηλευόμενοι εάν υλοποιηθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Εκτιμώ ότι σε ενδεχόμενο «ατύχημα» ή και θάνατο που θεωρείται πολύ πιθανόν να συμβεί, θα πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν ευθύνες. Προ αυτού του διακυβεύματος, σας παρακαλώ δια την άμεσον παρέμβασίν σας ώστε να αποτραπούν δυσάρεστα συμβάματα.
Εκτιμώντας την ευθυκρισίαν και το ήθος τα οποία σας διακρίνουν, πιστεύω ότι θα δώσετε μιαν έστω και προσωρινή λύση μέχρις ότου αρχίσει τουλάχιστον η ροή οφειλομένων νοσηλίων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Μετά της δεούσης τιμής


Κωνσταντίνος Γ. Στασινόπουλος
Νευρολόγος – Ψυχίατρος


Κοινοποίηση : 1. Κον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
2. Κον Υπουργόν Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
3. Κον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης
4. Κον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
5. Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.