Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Το αυτοκίνητο που σου κάνει...καρδιογράφημα

Του Βαγγέλη Γκούμα
H Παρασκευή +13 και ο υπογράφων μόνο, από όλον τον ειδικό τύπο στην Ελλάδα, είχαμε την τιμή να δούμε το μέλλον της αυτοκίνησης στα επόμενα χρόνια. Καλεσμένοι της Ford με την πολύτιμη συμβολή της «σιδηράς «κυρίας της ελληνικής αντιπροσωπείας Χρύσας Αγρογιάννη είδαμε στο Βέλγιο στην πίστα του Lommel την τεχνολογία που θα εφαρμοστεί στα μοντέλα που κυκλοφορούν....


Μας έκανε… καρδιογράφημα…

κάθισμα που θα τοποθετηθεί σε μοντέλο παραγωγής. Με ειδικούς αισθητήρες στην πλάτη εμφανίζει σε ειδική οθόνη τους παλμούς και το διάγραμμα της καρδιάς προειδοποιώντας μας αν την συγκεκριμένη στιγμή μπορούμε να οδηγήσουμε. Είδαμε υπερσύχρονα συστήματα ψυχαγωγίας -επικοινωνίας σε μοντέλο παραγωγής πολύ μπροστά από ότι υπάρχει στην αγορά. Μας εντυπωσίασε σύστημα που προς το παρόν μπαίνει μόνο στα μοντέλα της Ford και ανιχνεύει τις κινήσεις αυτοκινήτων ιδίας μάρκας που κυκλοφορούν στον ίδιο δρόμο ή και σε κάθετο. Στην τελευταία περίπτωση προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά σε οθόνη για την έλευση αυτοκινήτου από κάθετο δρόμο πριν αυτό φτάσει στην γωνία . Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να στέλνει αυτόματα σήμα κινδύνου σε περίπτωση ατυχήματος σε ειδικά κέντρα που εντοπίζουν το ακινητοποιημένο όχημα. Το αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος χωρίς τα χέρια στο τιμόνι, υπάρχει σε μοντέλο της Ford και είναι χρήσιμο στις γυναίκες που προτιμούν να …βάφονται εκείνη την ώρα. Προσοχή έχει δοθεί στον τομέα της ασφάλειας με ζώνες αερόσακους Οδηγήσαμε ακόμη ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 130 χλμ. αυτονομία και υβριδικά μοντέλα. Αφήσαμε για το τέλος το πρωτότυπο της FordEvos με διαστημική σχεδίαση με απίστευτα gadgets όπως το άνοιγμα των θυρών με το…κινητό τηλέφωνο που δεν θα το δούμε στα επόμενα χρόνια αλλά στους επόμενους μήνες. Η έκπληξη είναι ότι πολλά από αυτά που είδαμε θα εφαρμοστούν στο επόμενο Modeo. Κλείνοντας να πούμε ότι καταλάβαμε ότι για την Ford η παραγωγή ενός μοντέλου είναι έρευνα και…συναίσθημα.

πηγή:http://www.paraskevi13.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.