Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πώς η αεροβική γυμναστική βοηθά την υψηλή πίεση


Πώς η αεροβική γυμναστική βοηθά την υψηλή πίεση

Η αεροβική άσκηση βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία του οργανισμού.Τι γίνεται, όμως, με την πιθανότητα καρδιακών επιπλοκών από την ένταση της άσκησης...

Η αεροβική προπόνηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις γυναίκες μέσης ηλικίας που έχουν υψηλή πίεση, καθώς όπως έχει αποδειχτεί η συγκεκριμένη μορφή άσκησης βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία του οργανισμού.

Τι γίνεται όμως με την πιθανότητα καρδιακών επιπλοκών από την ένταση της άσκησης;

Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 155 παχύσαρκες γυναίκες με υψηλή πίεση έδειξε ότι δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιος λόγος ανησυχίας. Στο πλαίσιό της, οι εθελόντριες ακολούθησαν ένα πρόγραμμα προπόνησης για 6 μήνες που είχε στόχο την καύση 4,8 ή 12 χιλιοθερμίδων για κάθε κιλό την εβδομάδα. Κατά μέσο όρο η κάθε γυναίκα έχασε 4 κιλά ανά εβδομάδα και η πίεση έπεσε αισθητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.