Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Βρετανούς επισκέπτες στην Ελλάδα


Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Βρετανούς επισκέπτες στην Ελλάδα

Την αντίδραση του βρετανικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Τουριστικών Πρακτόρων προκάλεσε η συμβουλή του Φόρεϊν Όφις προς τους Βρετανούς επισκέπτες στην Ελλάδα να δηλωθούν στο προξενείο τους σε περίπτωση ανεξέλεγκτης κοινωνικής αναταραχής στη χώρα...

Οι τουριστικοί πράκτορες κατηγόρησαν τον υπουργό Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ, για «κινδυνολογία», καθώς όπως τόνισαν οι φόβοι που διατυπώνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα είναι «εκτός πραγματικότητας».

Ο κ. Χέιγκ είχε προτρέψει μέσω του BBC τους συμπατριώτες του που ταξιδεύουν στην Ελλάδα να ενημερώνουν το βρετανικό προξενείο, ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει μέριμνα για τον επαναπατρισμό τους σε περίπτωση ελληνικής πτώχευσης και επεισοδίων. Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο που καταρτίζει η βρετανική κυβέρνηση για αντιμετώπιση ενδεχόμενης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ντέρεκ Μουρ δήλωσε ότι οι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν προβλήματα μόνο σε δύο συγκεκριμένες και περιορισμένες περιοχές, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σημείωσε δε ότι η κατάσταση σε αυτά τα σημεία είναι η ίδια εδώ και τρία χρόνια, χωρίς να έχει αυξηθεί ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα τουριστών. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Τουριστικών Πρακτόρων κάλεσε μάλιστα τους Βρετανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα ώστε να τονώσουν την οικονομία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.