Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Ουάσιγκτον ζητά από το ΔΝΤ να υποστηρίξει την ελληνική συμφωνία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν ευπρόσδεκτο το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στο οποίο συμφώνησαν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος και τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του οποίου ηγείται ενώ παράλληλα χαιρέτισαν την υποστήριξη που δημοσίως διαβεβαίωσαν ότι παρέχουν στο πρόγραμμα αυτό οι μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης...

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την παραμονή της σημερινής κρίσιμης για την Ελλάδα συνόδου του Γιούρογκρουπ, επισήμανε πως το νέο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που εκπονήθηκε στην Αθήνα «είναι ένα πολύ ισχυρό και πολύ δύσκολο πακέτο μεταρρυθμίσεων, που αξίζει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Καταλήγοντας ο κύριος Γκάιτνερ τόνισε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενθαρρύνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να υποστηρίξει την συμφωνία».

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, έχουν και αυτοί παρέμβει, αρκετές μάλιστα φορές στην τελευταία διετία, παροτρύνοντας Ευρωπαίους ηγέτες και το ΔΝΤ να ενεργήσουν για την διάσωση της Ελλάδας από τα δεινά της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει.

πηγή:voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.