Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

"Ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας"

Αγαπητό planet-greece

Ο μισθός μας δεν ξέρω εάν ήταν από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη ( ανάλογα βέβαια εάν μας συμφέρει να βάλουμε μέσα και τις πρώην κουμμουνιστικές χώρες ).
Αλλά το σίγουρο είναι ότι και να ήταν ο χαμηλότερος μισθός στην Ευρώπη δεν μας ενδιέφερε καθόλου μέχρι που...


μας κόψανε την στρόφιγγα με τα χρήματα .

Είναι ψέματα ότι ζούσαμε παραπάνω από τις δυνατότητες μας , πονάει η αλήθεια αλλά κατά την γνώμη μου έτσι είναι .

Είχαμε συνηθίσει να παίρνουμε εορτοδάνεια , γαμοδάνεια , αυτοκινητοδάνεια , μοτοσικλετοδάνειο , φοιτητοδάνεια , μπουζουκοδάνεια , καμακοδάνεια , ναρκοδάνεια , πιστωτικές κάρτες , καταναλωτικά , ανοικτά δάνεια , κλειστά δάνεια , υψηλότοκα σταθερού τόκου , μεσαιότοκα κυμαινόμενου τόκου , δανειο για σπίτι , δάνειο για εξοχικό , δάνειo για διακοπές στην Disney land , δάνειο για δώρο στην γκόμενα , δάνειο για μπότοξ , δάνειο για αδυνάτισμα , δάνειο για σιλικόνη , δάνειο για μεγένθηση πέους και άλλα πολλά δάνεια .

Να παραδεχτώ ότι ο μισθός μας ήταν χαμηλότερος από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες , έχετε δεί στις χώρες με υψηλότερους μισθούς οι πολίτες να δανείζονται για να κάνουν όλες αυτές τις μαλα….ες που έγραψα ποιο πάνω .

Ξαφνικά γίναμε όλοι οι Έλληνες με ακριβό αμάξι με μοτοσικλέτα , με αμάξι για την γυναίκα , αμάξι για την κόρη , αμάξι και μηχανή για τον γιό .

Αφήσαμε το σπίτι που με κόπο το έφτιαξαν οι γέροι μας , το νοικιάσαμε σε αλλοδαπό και αρχίσαμε να μαλώνουμε για το ποιος θα πάρει στην νέα πολυκατοικία που είναι ακόμα στα σχέδια το ποιον ψηλό όροφο .

Αρχίσαμε να έχουμε γκόμενες χάρη στα ακριβά δωράκια μας .

Δευτέρα καφέ μετά την δουλειά μετά cinema και μετά fast –food , Τρίτη και Τετάρτη champion league στην νέα ψηφιακή με Dolby surround 46 LED τηλεόραση μας ( για να βλέπουμε τα αναλογικά μονοφωνικά κανάλια μας ) ,
Πέμπτη παραγγελία κινέζικο και σούσι ( δεν μας κάνανε πια τα κεφτεδάκια και τα σουβλάκια ) , Παρασκευή στον Κιάμο , Σάββατο στον Βέρτη ή στην Ζήνα , Κυριακή ταβέρνα με τους κουμπάρους ,τον Κώστα από την δουλειά τον Γιάννη από το Γυμναστήριο την Βιβή την φίλη της γυναίκας από την δουλειά (που την βάλαμε και στο μάτι να την π….με ) και άλλους πολλούς .

Έρχεται καλοκαίρι να πάω να πάρω και ένα φουσκωτό , δίπλωμα για καταδύσεις ( μέχρι εχτές πηγαίναμε για μπάνιο στο καβούρι και στην τρύπα του καραμανλή γιατί είανι ρηχά και δεν ξέραμε κολύμπι ) , πλήρες εξοπλισμό για 4 άτομα , γυαλιά ηλίου τεράστια φτάνει να είναι φίρμα και φύγαμε για κανέναν μήνα . Η Σαλαμίνα και Η Αίγινα ξαφνικά μας ξίνισε .

Να συνεχίσω θέλετε και άλλα παραδείγματα γιατί έχουν δίκιο οι γερμανοί να λένε ότι ζούσαμε παραπάνω από τις δυνατότητες μας .

Έτσι ζούσαμε και δεν δίναμε σημασία για το τι έγινε στο χρηματιστήριο ( ποιος έφταιξε , γιατί ο καραμανλής δεν άνοιξε τον φάκελο τι ; έβγαλε το πόρισμα ; ) δεν δίναμε σημασία τι ; έγινε με την Vodafone , το σκοπιανό , το βατοπαίδι , με τον ζαχόπουλο ( αυτόν τον καλό γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού που ήταν καθηγητής με την Νατάσα Παζαίτη ή αλλιώς η γυναίκα του καραμανλή , και έδινε κάργα επιχορηγήσεις σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εντελώς τυχαία μέσα στα Δ.Σ αυτών ήταν και η Νατάσα καραμανλή και ένα εκατομμύριο € και δύο ).
Δεν μας ένοιαζε που τα έργα των ολυμπιακών αγώνων πληρωθήκαν 2 φορές ( με το που βγήκε ο καραμανλής το 2004 διαπίστωσε ότι τα έργα δεν προβαίνουν να τελειώσουν και άλλαξε – ανακάτεψε τους εργολάβους ανταλλάξανε εργολάβους τα έργα και τα ξανά πληρώσαμε .

Και άλλα πολλά που τα γνωρίζουμε όλοι , αλλά μόλις μας κόψανε τον παρά άρχισε να μας νοιάζει να βρούμε τον κλέφτη ……..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Den phra katanalwtiko daneio den phra daneio diakopwn,den exw pistotikh karta!otan exw lefta paw diakopes otan den exw kathome sta auga mou!milas gia mia merida ellhnwn pou exoun parei tosa daneia!kai tha sou apanthsw oti uparxei kai mia merida germanwn pou exoun parei kai autoi tetoia daneia!den dexome apo kanenan europaio na me kathgorei(gia otidhpote)!otan oi galloi zoune apo tis apoikies otan oi germanoi katastrepsane thn eurwpoi sto B pagkosmio polemo(poso mallon thn ellada.)exw meridio eutunwn gia thn shmerinh katastash alla den fantastika pote oti oi politikoi autoi mporei na einai toso poulhmenoi.....apo edw kai pera elpizw na mhn xanakanoume to idio lathos kai piastoume pali koroida!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά κάνεις και δεν δέχεσαι από κανέναν Ευρωπαίο να σου ασκήσει κριτική .

    Πιστεύω ότι ο κόσμος της Ελλάδος που έκανε τουλάχιστον για μία δεκαετία ζωή που δεν ήταν να το πώ απλά για την τσέπη του , δεν ήταν μία μερίδα απλά , ήταν η πλειοψηφία .

    Άμα βάλουμε μέσα και κάποια λαμόγια που ξεσκίσανε όλες τις επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα λαμόγια που ποτέ δεν κόψανε μία απόδειξη ( Γιατροί , Δικηγόροι , Μηχανικοί κ.τ.λ ) δηλώνοντας 6.000 € τον χρόνο ποιο λίγα και από έναν ανάπηρο συνταξιούχο και κυκλοφορούσαν με τζιπάρες είχαν σπίτια και εξοχικά .

    Βλέπουμε ότι οι απλοί Έλληνες πολίτες που ότι έβγαζαν από την δουλειά τους κοίταζαν να περάσουν , να φτιάξουν οικογένεια να σπουδάσουν τα παιδιά τους κ.τ.λ είναι πάρα πολύ λίγοι .

    Και το οξύμωρο σε όλη την υπόθεση είναι ότι αυτοί που άρχισαν να φωνάζουν πρώτοι και ακόμα φωνάζουν ποιο δυνατά από όλους , είναι αυτοί που έχω αναφέρει γιατί τους έκοψαν τον παρά .

    Μην παρεξηγηθώ γνωρίζω καλά τι συμβαίνει και το βιώνω ακόμα καλύτερα , αλλά με τρελαίνει περισσότερο ότι όλοι οι παρτάκιδες Έλληνες και τα λαμόγια κάνουν σαν τρελοί και βρίζουν από το πρωί ως το βράδι περιμένοντας η λύση να έρθει από ψηλά και να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που κάνανε τόσα χρόνια .


    Για την γερμανία που γράφεις ότι καταστρέψανε την Ευρώπη και την Ελλάδα , θα ήθελα πολύ και πιστεύω ότι το μόνο που άξιζε στον γερμανικό λαό να ήταν δούλοι στον υπόλοιπο κόσμο , ακόμα έχουν τα σκουλίκια στο μυαλό τους να κυριαρχήσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.