Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Διέρρηξαν την Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών και ο Καμίνης το "κουκούλωσε"!

http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/12/02/24/pinak.jpg

Σωρεία ερωτηματικών εγείρει η στάση τόσο του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, όσο και του "ακατονόμαστου" υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την περίεργη σιωπή γύρω από την (τρίτη κατά σειρά) ληστεία σε κτήριο που φιλοξενεί θησαυρούς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς...



Διάρρηξη στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Βρεφοκομείου, στην πλατεία Κουμουνδούρου (Πειραιώς 51), εκεί που έως το 2010 στεγαζόταν η Δημοτική Πινακοθήκη, σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Αγνωστο παραμένει εάν οι δράστες πρόλαβαν να αποσπάσουν έργα τέχνης, καθώς ο συναγερμός χτύπησε και εικάζεται ότι εγκατέλειψαν τον χώρο.

Ο Δήμος Αθηναίων δεν δημοσιοποίησε το συμβάν, ενώ διεξάγεται λεπτομερής απογραφή για να αποσαφηνιστεί αν υπήρξε κλοπή έργων ή όχι.

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης που κατήγγειλε τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, για επιχείρηση συσκότισης της υπόθεσης.

Ο κ. Κακλαμάνης - μεταξύ άλλων- δήλωσε: Σε επικοινωνία που είχα με την πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, παραδέχθηκε το γεγονός και προσπάθησε να δικαιολογηθεί, αναφέροντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας και για αυτό δεν έγινε ενημέρωση, με εντολή δημάρχου. Οι ευαισθησίες του κ. Καμίνη στα θέματα διαφάνειας φαίνεται πως είναι «a la carte».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.