Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Διάλογος δύο αστέγων... από τον DrSeenG!

Κάτι η κρίση που μας αναγκάζει να καίμε το πετρέλαιο με το σταγονόμετρο, κάτι το «όπου φτωχός κι η μοίρα του» (δεν έφταναν τα ζόρια μας, έχουμε και πολύ κρύο χειμώνα), κάτι και οι γρίπες όπως αυτή που με γονάτισε από προχθές, μας κάνουν μια πολύ… ωραία και δροσερή κατάσταση...

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Φέτος οι άστεγοι, κυρίως στην Αθήνα, λέγεται πως πλησιάζουν ή έχουν ξεπεράσει τις 50.000. Εδώ θέλω να δω λίγο τη θετική πλευρά του πράγματος, δηλαδή την ανταπόκριση του κόσμου στις εκκλήσεις για βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους εκεί έξω. Έχουμε χίλια δυο κακά ως φυλή, σε μερικές περιπτώσεις όμως, κάνουμε και κανένα καλό.

Ας μην είμαστε τόσο γκρινιάρηδες κι ας νιώσουμε ευλογημένοι που έχουμε τουλάχιστον τα βασικά αγαθά. Όσο τα έχουμε, έστω με το φόβο ότι μπορεί να τα χάσουμε.




Κλεμμένη ατάκα από αλλού. Δε θυμάμαι από ποιον






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.