Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σαν σήμερα "έσκασε" το σκάνδαλο Vodafone, ο Αλέφαντος διεγράφη από τη λίστα προπονητών και συνελήφθησαν 3 για συμμετοχή στον ΕΛΑ


2006: Μέγα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών εις βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας, στελεχών της κυβέρνησης και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής αποκαλύπτεται σε κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου, Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα και Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη...

 
6 χρόνια μετά και η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Η Vodafone ζει και βασιλεύει, και οι συγγενείς του άτυχου Γιώργου Τσαλικίδη ψάχνουν να βρουν ποιοι... τον αυτοκτόνησαν.

Άλλα γεγονότα, από το sansimera

1653: Το Νέο Άμστερνταμ, αποικία των Ολλανδών στο Νέο Κόσμο, μετασχηματίζεται σε πόλη. 21 χρόνια αργότερα θα μετονομαστεί σε Νέα Υόρκη.
1912: Εμφανίζεται ο πρώτος κινηματογραφικός στάντμαν. Ο Φρέντερικ Λόου πηδά με αλεξίπτωτο από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.
1932: Ο Αλ Καπόνε οδηγείται στη φυλακή με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.
1937: Εγκαινιάζεται το νέο θέατρο της Μαρίκας Κοτοπούλη στον ουρανοξύστη του ΡΕΞ επί της οδού Πανεπιστημίου.
1943: Το τελευταίο οχυρό των Γερμανών στο Στάλινγκραντ παραδίδεται στον Κόκκινο Στρατό. Η πολιορκία διήρκεσε 140 μέρες κι έγινε σύμβολο της αντίστασης κατά των Ναζί.
1969: Η Γιόκο Όνο παίρνει διαζύγιο από τον άντρα της Τόνι Κοξ και τον επόμενο μήνα θα παντρευτεί τον Τζον Λένον.
1985: Ο Νίκος Αλέφαντος διαγράφεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Προπονητών για δηλώσεις του κατά του συναδέλφου του Γιάννη Ματζουράκη («είναι για να πουλάει λεμόνια στην Ομόνοια») και για επίθεση στον δημοσιογράφο, Κώστα Καίσαρη.
1992: Το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» αποκαλύπτει έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία 300 εταιρίες από 28 χώρες βοήθησαν τον Σαντάμ Χουσεΐν να αναπτύξει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ.
2003: Συλλαμβάνονται οι τρεις πρώτοι ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας». Πρόκειται για τους Αγγελέτο Κανά, Κώστα Αγαπίου και Ειρήνη Αθανασάκη.
2008: Τέσσερις οι υποψήφιοι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο: Θηβών Ιερώνυμος, Σπάρτης Ευστάθιος, Θεσσαλονίκης Άνθιμος και Δημητριάδος Ιγνάτιος.
2009: Ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς, ο οποίος το 1974 ήταν διοικητής και επικεφαλής της 1ης Μοίρας του 21ου Συντάγματος Πυροβολικού, έδωσε διαταγή να εκτελεστούν οι 70 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί στο χωριό Άσσια (σήμερα βρίσκεται στα κατεχόμενα) τον Αύγουστο του 1974, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Καθημερινή».

Γεννήσεις

1926: Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, γάλλος πολιτικός, πρόεδρος της Γαλλίας κατά το διάστημα 1974-1981.
1977: Σακίρα, κολομβιανή τραγουδίστρια.
1975: Ιεροκλής Στολτίδης, διεθνής ποδοσφαιριστής.

Θάνατοι

1950: Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, έλληνας μαθηματικός, από τους κορυφαίους της επιστήμης του παγκοσμίως. (Γεν. 13/9/1873)
1969: Μπόρις Καρλόφ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γουίλιαμ Χένρι Πρατ, άγγλος ηθοποιός, που διακρίθηκε σε ταινίες τρόμου. («Φραγκενστάιν») (Γεν. 23/11/1887)
1970: Μπέρτραντ Ράσελ, άγγλος μαθηματικός, φιλόσοφος και διακεκριμένος εκπρόσωπος του ειρηνιστικού κινήματος. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1950. (Γεν. 18/5/1872)
2009: Γιώργος Παντελάκης, κορυφαίος παράγοντας του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από το 1975 έω το 1984 διετέλεσε γενικός γραμματέας, πρόεδρος της ομάδας και ο πρώτος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. (Γεν. 1926)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.