Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΝΔ: Ο Αλμούνια επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για το έλλειμμα



Αυτό που έδειχναν οι δύο εισαγγελείς, Πεπόνης και Μουζακίτης, έρχεται, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, να επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Αλμούνια. Ότι, δηλαδή, το "δίδυμο" φούσκωσε το έλλειμμα του 2009, με αποτέλεσμα να μπούμε γονυπετής στο ΔΝΤ...



Ο Γιάννης Μιχελάκης αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε προς την Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Χ. Αλμούνια, με την οποία «απαντά» στη θέση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι ενέταξε τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή πρακτική, (τονίζει ότι «ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές δεν αποτελεί δεσμευτική πράξη»).

«Τα όσα αναφέρει ο κ. Αλμούνια επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ -διορισμένα και αυτά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- για αυθαίρετο "φούσκωμα" του ελλείμματος του 2009, καθώς η ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, δεν ήταν υποχρεωτική» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε μάλιστα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις «πρακτικές φουσκώματος» του ελλείματος από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που, όπως λέει, έκανε τεράστια ζημιά στην Οικονομία και οδήγησε στη λήψη επώδυνων μέτρων. «Οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, για αυτά που έγιναν από το κόμμα του» ανέφερε ο Γιάννης Μιχελάκης.

«Συγγνώμες, χωρίς παραδοχές της αλήθειας, μόνο σαν πρόκληση ακούγονται από τους πολίτες, που υποφέρουν» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.