Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΤΩΡΑ: Συνάντηση Γερουλάνου Χρυσοχοΐδη για τους αρχαιολογικούς χώρους


http://greece.greekreporter.com/files/museum5.jpg

Mε φόντο την αποτελεσματική φύλαξη των μουσείων αλλά και την εκπαίδευση 2.000 φρουρών - σεκιούριτυ, αυτή την ώρα, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, συναντάται με τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη...


Μία εβδομάδα θα διαρκέσει η εκπαίδευση προσωπικού φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας των χώρων αυτών.

Συγκεκριμένα, το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 9 Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί σε 23 πόλεις πανελλαδικά, με τη συνδρομή του υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης καταρτίστηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού & Τουρισμού για τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού αυτού και την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με την ασφάλεια των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και χώρων.

Οι εκπαιδεύσεις είναι ημερήσιες και θα πραγματοποιηθούν σε κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, των Αστυνομικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό των φορέων αυτών.

Αυτή τη στιγμή, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (Λ. Μεσογείων 96, πρώην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας – αίθουσα εκδηλώσεων) παρίστανται ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, οι οποίοι θα προβούν σε σχετικές δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.