Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

«Αναταράξεις» για τις αεροπορικές εταιρείες

Μειωμένη επιβατική κίνηση παρατηρείται το πρώτο τρίμηνο του 2012 στα αεροδρόμια της χώρας μας, με τις αεροπορικές εταιρείες να «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» ζητώντας την παρέμβαση του κράτους προκειμένου να συνεχίσουν τις πτήσεις τους. Τα αυξημένα τέλη αεροδρομίων, η μειωμένη επιβατική κίνηση στο εσωτερικό της χώρας, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και η...


εκτόξευση της τιμής των καυσίμων, έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για τις αεροπορικές εταιρείες, που βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται καθημερινά.

Το πρώτο τρίμηνο του 2012 συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2008 που ήταν η τελευταία «καλή χρονιά» για τις αερομεταφορές στην χώρα μας, η μείωση της επιβατικής κίνησης των αεροπορικών εταιρειών έφτασε το 35% ενώ την ίδια στιγμή η μείωση των εσόδων κυμάνθηκε μεταξύ του 45% και 50%! Η μεγαλύτερη «απώλεια» παρατηρείται στους επιβάτες εσωτερικού δικτύου που ξεπερνά το 10% ενώ στο εξωτερικό η μείωση επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2011 περιορίζεται στο 6%.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας του Σαββάτου», οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (Easy-Jet, Ryanair) εκτιμούν πως το 2012 θα αυξήσουν τις πτήσεις τους τουλάχιστον την καλοκαιρινή περίοδο κατά 63,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, προγραμματίζοντας 10.524 πτήσεις έναντι 6.420 πτήσεων πέρσι, αν βέβαια και οι κρατήσεις κινηθούν με ανοδικούς ρυθμούς.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι τα υψηλά τέλη αεροδρομίων και ιδιαίτερα του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.