Τρίτη 24 Απριλίου 2012

“Γιατί ανέβασες γυμνή φωτογραφία στο διαδίκτυο?”: Νέο spam email που οδηγεί σε malware

Τι θα κάνατε, σε περίπτωση που λαμβάνατε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με θέμα “Δείτε το συνημμένο, μήπως πρέπει να αντιδράσετε για αυτή τη φωτογραφία”? Θα κάνατε λήψη του αρχείου, για να δείτε τι περιέχει ή απλά θα το αγνοήσετε; Σε περίπτωση, που η απάντησή σας αντιστοιχεί στη δεύτερη επιλογή, δε χρειάζεται να μάθετε περισσότερα. Αλλά σε περίπτωση, που έχετε την περιέργεια να κάνετε λήψη του αρχείου για να δείτε τι περιέχει, θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά με τα ακόλουθα:


Ερευνητές της εταιρείας παροχής προϊόντων ασφάλειας, Sophos, εντόπισαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο προσποιείται ότι είναι ένα email, που περιέχει μια αποκαλυπτική φωτογραφία του παραλήπτη, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο. Το email περιέχει ένα συνημμένο αρχείο Zip,το οποίο είναι μολυσμένο με ένα Trojan Horse.

Το θέμα του μηνύματος μπορεί να μην είναι ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις,γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις:
RE:Check the attachment you have to react somehow to this picture
FW:Check the attachment you have to react somehow to this picture
RE:You HAVE to check this photo in attachment man
RE:They killed your privacy man your photo is all over facebook! NAKED!
RE:Why did you put this photo online? Οι ερευνητές αναγνώρισαν το malware ως Troj/Bredo-VV andMal/BredoZp-B.

Πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.