Οι
περισσότεροι επιδίδονται σε “αγώνα” μαυρίσματος, για ένα ωραίο,
μπρούτζινο, σοκολατί χρώμα στην επιδερμίδα τους, γεγονός που κάνει το
σώμα πιο ελκυστικό, καλαίσθητο και με αυξημένο sex appeal.
Έχει αποδειχθεί ότι η προστατευμένη έκθεση στον ήλιο, με σύμμαχο την κατανάλωση κάποιων θρεπτικών συστατικών μέσω κάποιων τροφίμων, μπορεί να αναδείξει ένα όμορφο μαύρισμα με υγιεινό τρόπο...
Το μαύρισμα αποτελεί μια φυσική αμυντική λειτουργία του σώματός μας καθώς τα μελανοκύτταρα εκκρίνουν μελανίνη για να μας προστατεύσουν από την υπεριώδη ακτινοβολία, σκουραίνοντας το χρώμα του δέρματός μας.
Βασικό συστατικό της διατροφής μας πρέπει να είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Μπορούν να ενυδατώσουν την επιδερμίδα, να αναπλάσουν το δέρμα, να διατηρήσουν τη σφριγηλότητά του και να επουλώσουν γρήγορα τα εγκαύματα.
Έχουν βρεθεί ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα οι οποίες έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τη δράση της μελανίνης. Τέτοιες ουσίες είναι ο χαλκός και κάποια αντιοξειδωτικά, όπως τα καροτενοειδή, το λυκοπένιο και η λουτεΐνη.
Ο χαλκός βοηθάει στην ενεργοποίηση της παραγωγής της μελανίνης. Βρίσκεται στα μανιτάρια, το συκώτι, τα θαλασσινά, τα καρύδια και τα σταφύλια.
Τα καροτενοειδή προστατεύουν το δέρμα από διάφορους ερεθισμούς και πανάδες. Βρίσκονται στο καρότο, την τομάτα, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, το καρπούζι, το πεπόνι, το μάνγκο, τις πιπεριές, τις κολοκύθες, το μπρόκολο και το σπανάκι.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες ακόμα θρεπτικές ουσίες που μπορούν να μας θωρακίσουν ενάντια στις δύσκολες συνθήκες του καλοκαιριού.
Η βιταμίνη Α ευνοεί την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ η έλλειψή της προκαλεί ξηροδερμία και ευαίσθητο δέρμα. Βρίσκεται σε ζωικά τρόφιμα (ψάρια, συκώτι, τυρί, κρόκος αυγού).
Ακόμη, η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για ένα υγιές μαύρισμα, καθώς προστατεύει από την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ η έλλειψή της προκαλεί αφυδάτωση, ξηρότητα, ραγάδες και αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Βρίσκεται στα φυτικά έλαια (και το ελαιόλαδο), το φύτρο του σιταριού, του ηλιόσπορους, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο και το σολομό.
Απαραίτητη η βιταμίνη C διότι εμποδίζει την ανάπτυξη ελευθέρων ριζών που σχηματίζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας και συντελεί στη γρήγορη επούλωση των εγκαυμάτων από τον ήλιο. Παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου που είναι σημαντικό συστατικό για την καλή υγεία των αιμοφόρων αγγείων.
Επίσης, ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος όταν ιδρώνουμε και όταν κάνουμε άσκηση. Βρίσκεται στα θαλασσινά, ιδιαίτερα στα στρείδια, τα αυγά, το άπαχο γάλα, το χοιρινό, τη γαλοπούλα, τους κολοκυθόσπορους και το φύτρο του σιταριού.
Το σελήνιο συνεργάζεται με την βιταμίνη Α, γεγονός που οφελεί την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος, διότι επιβραδύνεται η γήρανση των ιστών, μειώνοντας την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα. Βρίσκεται στα θαλασσινά, τις γαρίδες, τα μύδια, το χταπόδι, το συκώτι, τα δημητριακά, τον τόνο, τα κρεμμύδια, τις τομάτες και το μπρόκολο.
Παρόμοια δρουν και τα ω-3 λιπαρά οξέα. Αυτά βρίσκονται στις γαρίδες, τα μύδια, το χταπόδι, τα καρύδια και τα ψάρια.
Μαζί, λοιπόν, με το απαραίτητο αντηλιακό και το νερό που θα έχετε στην παραλία, φροντίστε να βάλετε στην τσάντα σας και κάποια προϊόντα από τα παραπάνω. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία από τον ήλιο και γρηγορότερα και αισθητά καλύτερα αποτελέσματα.
Έχει αποδειχθεί ότι η προστατευμένη έκθεση στον ήλιο, με σύμμαχο την κατανάλωση κάποιων θρεπτικών συστατικών μέσω κάποιων τροφίμων, μπορεί να αναδείξει ένα όμορφο μαύρισμα με υγιεινό τρόπο...
Το μαύρισμα αποτελεί μια φυσική αμυντική λειτουργία του σώματός μας καθώς τα μελανοκύτταρα εκκρίνουν μελανίνη για να μας προστατεύσουν από την υπεριώδη ακτινοβολία, σκουραίνοντας το χρώμα του δέρματός μας.
Βασικό συστατικό της διατροφής μας πρέπει να είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Μπορούν να ενυδατώσουν την επιδερμίδα, να αναπλάσουν το δέρμα, να διατηρήσουν τη σφριγηλότητά του και να επουλώσουν γρήγορα τα εγκαύματα.
Έχουν βρεθεί ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα οι οποίες έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τη δράση της μελανίνης. Τέτοιες ουσίες είναι ο χαλκός και κάποια αντιοξειδωτικά, όπως τα καροτενοειδή, το λυκοπένιο και η λουτεΐνη.
Ο χαλκός βοηθάει στην ενεργοποίηση της παραγωγής της μελανίνης. Βρίσκεται στα μανιτάρια, το συκώτι, τα θαλασσινά, τα καρύδια και τα σταφύλια.
Τα καροτενοειδή προστατεύουν το δέρμα από διάφορους ερεθισμούς και πανάδες. Βρίσκονται στο καρότο, την τομάτα, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, το καρπούζι, το πεπόνι, το μάνγκο, τις πιπεριές, τις κολοκύθες, το μπρόκολο και το σπανάκι.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες ακόμα θρεπτικές ουσίες που μπορούν να μας θωρακίσουν ενάντια στις δύσκολες συνθήκες του καλοκαιριού.
Η βιταμίνη Α ευνοεί την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ η έλλειψή της προκαλεί ξηροδερμία και ευαίσθητο δέρμα. Βρίσκεται σε ζωικά τρόφιμα (ψάρια, συκώτι, τυρί, κρόκος αυγού).
Ακόμη, η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για ένα υγιές μαύρισμα, καθώς προστατεύει από την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ η έλλειψή της προκαλεί αφυδάτωση, ξηρότητα, ραγάδες και αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Βρίσκεται στα φυτικά έλαια (και το ελαιόλαδο), το φύτρο του σιταριού, του ηλιόσπορους, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο και το σολομό.
Απαραίτητη η βιταμίνη C διότι εμποδίζει την ανάπτυξη ελευθέρων ριζών που σχηματίζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας και συντελεί στη γρήγορη επούλωση των εγκαυμάτων από τον ήλιο. Παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου που είναι σημαντικό συστατικό για την καλή υγεία των αιμοφόρων αγγείων.
Επίσης, ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος όταν ιδρώνουμε και όταν κάνουμε άσκηση. Βρίσκεται στα θαλασσινά, ιδιαίτερα στα στρείδια, τα αυγά, το άπαχο γάλα, το χοιρινό, τη γαλοπούλα, τους κολοκυθόσπορους και το φύτρο του σιταριού.
Το σελήνιο συνεργάζεται με την βιταμίνη Α, γεγονός που οφελεί την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος, διότι επιβραδύνεται η γήρανση των ιστών, μειώνοντας την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα. Βρίσκεται στα θαλασσινά, τις γαρίδες, τα μύδια, το χταπόδι, το συκώτι, τα δημητριακά, τον τόνο, τα κρεμμύδια, τις τομάτες και το μπρόκολο.
Παρόμοια δρουν και τα ω-3 λιπαρά οξέα. Αυτά βρίσκονται στις γαρίδες, τα μύδια, το χταπόδι, τα καρύδια και τα ψάρια.
Μαζί, λοιπόν, με το απαραίτητο αντηλιακό και το νερό που θα έχετε στην παραλία, φροντίστε να βάλετε στην τσάντα σας και κάποια προϊόντα από τα παραπάνω. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία από τον ήλιο και γρηγορότερα και αισθητά καλύτερα αποτελέσματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.