Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Οι μνηστήρες για την Εμπορική

Η Credit Agricole βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση τμήματος ή και του συνόλου της ελληνικής θυγατρικής της, της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζικής πηγής και ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας τη Δευτέρα....



Απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με το ενδιαφέρον της για την Εμπορική, η Εθνική ανέφερε σε χρηματιστηριακή ανακοίνωσή της ότι υπήρξαν συζητήσεις, μεταξύ των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας και της Credit Agricole, αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες όμως είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο.

Η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ενημερώσει άμεσα τους επενδυτές εάν οι συζητήσεις καταλήξουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Εκπρόσωπος της Credit Agricole αρνήθηκε, παρ' όλα αυτά, να σχολιάσει την ανακοίνωση.

Η Εθνική είναι η πρώτη τράπεζα που επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Agricole για το ενδεχόμενο εξαγοράς της Εμπορικής. Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, άλλες δύο τράπεζες, η EFG Eurobank και η Alpha Bank, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

Ωστόσο, πηγή στο Παρίσι δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι. «Έχει υπάρξει ενδιαφέρον... και όχι μόνο από τρεις τράπεζες».

Η πηγή πρόσθεσε ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς υπάρχουν κάποια περίπλοκα θέματα, καθώς είπε ότι αναζητά φερέγγυους εταίρους και εγγυήσεις σχετικά με το παθητικό της τράπεζας. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, η Credit Agricole να διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό.

Η Credit, η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για κεφαλαιακές ενισχύσεις της Εμπορικής τα τελευταία χρόνια, αποχωρεί για να περιορίσει τυχόν αντίκτυπο από έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η Εμπορική ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα μεταφέρει όλες τις μη-ελληνικές συμμετοχές της σε βαλκανικές τράπεζες στη γαλλική μητρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.