Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Σκωτία: Αισιόδοξοι οι "πράσινοι"

Παιανία, Ελευθέριος Βενιζέλος, Σκωτία... Το τρίπτυχο της μετακίνησης του Παναθηναϊκού. Από τη ζέστη της Αθήνας (40 βαθμούς) βρέθηκε μέσα σε τέσσερις περίπου ώρες στη δροσιά της Γλασκόβης με 14 βαθμούς κελσίου....



Στόχος της αποστολής να "ζεστάνει" τους απανταχού φίλους της ομάδας με ένα θετικό αποτέλεσμα στον Γ' προκριματικό γύρο του Champions league, κόντρα στην μαχητική μα και άπειρη Μάδεργουελ.

Για το πρεστίζ σε κάθε περίπτωση, μα πάνω από όλα - τέτοιες εποχές - για τα οικονομικά οφέλη που θα αποφέρει ενδεχόμενη πρόκριση.

Καλό κλίμα στο πράσινο στρατόπεδο

Κύριο χαρακτηριστικό της πράσινης πτήσης, από το ξεκίνημα της μέχρι και την άφιξη στη συννεφιασμένη Σκωτία, ήταν τα πλατιά χαμόγελα παικτών και τεχνικού επιτελείου, που απεικονίζουν ανάγλυφα το καλό κλίμα στις τάξεις της αποστολής.

Η αισιοδοξία και τα χαμόγελα περίσσευαν. Η τονωτική ομιλία του επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας , Γιάννη Αλαφούζου νωρίτερα στην Παιανία πριν την προπόνηση, λειτούργησε καταλυτικά στο κομμάτι ψυχολογία. στις τάξεις των παικτών.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού ζήτησε στην ομιλία του να δώσουν οι παίκτες τον καλύτερο εαυτό τους και να παρουσιαστούν σοβαροί και με πάθος στον αγωνιστικό χώρο του φιρκ Παρκ.

Τόνισε πως πρέπει να αγωνιστούν για την ιστορία του Παναθηναϊκού τον κόσμο της ομάδας αλά και για τους εαυτούς τους αφού θα δώσουν οικονομική ανάσα στο σύλλογο και θα βάλλουν έτσι το λιθαράκι τους στο κομμάτι οικονομική εξυγίανση.

Άπαντες αναγνωρίζουν πως μετά από μια δύσκολη σεζόν, με την έλλειψη διοικητική σκέπης, αισθάνονται εκ νέου πως η διοίκηση της ομάδας βρίσκεται κοντά σε κάθε εκδήλωση τους.

Εξάλλου, ο ισχυρός παράγοντας των πρασίνων θα μεταβεί τη Δευτέρα μαζί με τον Δημήτρη Γόντικα στη Σκωτία - με connection flight - προκειμένου να παρακολουθήσει το παιχνίδι και να επιστρέψει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή και το τσάρτερ στη βάση του...

Αναταράξεις στην πτήση χωρίς ανησυχία

Οι δυνατές αναταράξεις στη διάρκεια της πτήσης της ομάδας αντιμετωπίστηκαν ψύχραιμα και με αρκετή δόση χιούμορ και δεν ήταν δυνατόν να μεταβάλουν το καλό κλίμα σε ένα καταπράσινο σκηνικό. Οι αεροσυνοδοί - αεροπορικής εταιρίας που ανήκει στον Ανδρέα Βγενόπουλο - φορούσαν καρφίτσες με το τριφύλλι στο στήθος.

Το Τσάρτερ μετέφερε πέρα από παίκτες, τεχνικό και διοικητικό επιτελείο και δέκα οπαδούς του τριφυλλιού , όπως και δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας. Αποτέλεσμα ήταν να στηθούν διάφορα πηγαδάκια στη διάρκεια τη πτήσης ( κυρίως παικτών και διοικητικών παραγόντων), ενώ στην αίθουσα αναμονής δεν έλειψαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες με οπαδούς της ομάδας.

Τα κασκόλ και οι πράσινες φανέλες έκαναν την εμφάνιση τους στο Ελευθέριο Βενιζέλος. Η αποστολή είχε την περιποίηση που της αρμόζει στη διάρκεια του ταξιδιού με εξαιρετικό φαγητό χαμηλών λιπαρών που ταίριαζε στην περίσταση.

Όσον αφορά στους παίκτες του Παναθηναϊκού, αρκετοί εξ αυτών πέρασαν την πτήση τους διαβάζοντας ένα βιβλίο, όπως ο Στέφανος Κοτσόλης. Άλλοι πάλι προτίμησαν την μουσική οδό με τα ακουστικά αλά...Σισέ. στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Σισοκό και Ζέκα. Άλλοι πάλι ασχολήθηκαν με τον αθλητικό και πολιτικό τύπο καθώς το προσωπικό μοίρασε εφημερίδες.

Υπήρχαν και οι πιο ανήσυχοι που αρκετές φορές σηκώθηκαν να ξεμουδιάσουν στο πολύωρο ταξίδι. Βιτόλο, Σεϊταρίδης, Στέργος Μαρίνος, Φουρλάνος κ.α. Χαλαροί σε γενικές γραμμές ήταν οι παλιοί. Οι παλιοσειρές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Βύντρα, Μπουμσονγκ, Κατσουράνης και Σπυρόπουλος κ.α που έχουν φάει με το...κουτάλι αυτά τα ματς ήταν χαρακτηριστικά ήρεμοι.

Συζητήσεις για την (μη) τηλεοπτική μετάδοση του ματς

Θέμα συζήτησης στο αεροδρόμιο μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. Πολλοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν που τελικά θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Το ίδιο συνέβη και με κάποιους ποδοσφαιριστές.

Οι...τρελές οικονομικές απαιτήσεις και αξιώσεις των Σκωτσέζων σε NOVA και ΟΤΕ ΤV , αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Ο Nova Sportfm, o ΣΚΑΙ και η ΕΡΑ έστειλαν πάντως απεσταλμένους και θα μεταδώσουν την αναμέτρηση ραδιοφωνικά.

Ευχές από τον πιλότο στο τριφύλλι

Ο Πιλότος της πτήσης Τσάρτερ 30 λεπτά πριν φτάσει το αεροπλάνο στον προορισμό του και ενώ βρισκόταν στα 38 χιλιάδες πόδια πάνω από τη βόρεια θάλασσα μιλάντας στα μεγάφωνα ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό στο ποδοσφαιρικό ραντεβού της Τρίτης και τόνισε πως ο καιρός είναι νεφελώδης στη Γλασκόβη με θερμοκρασία που αγγίζει τους 14 βαθμούς.

- Μεταξύ Ελλάδας και Σκωτίας υπάρχει διαφορά ώρας. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε δύο ώρες μπροστά αναφορικά με τους δείκτες του ρολογιού μας.

Ξεκούραση πριν την αυριανή προπόνηση

Η 20μελης αποστολή ήρθε στη Σκωτία ένα 24ωρο νωρίτερα από το σύνηθες, ελέω της απόστασης αλλά και προκειμένου να προσαρμοστούν γρηγορότερα οι πράσινοι. Με την άφιξη της η αποστολή πήγε απευθείας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Γλασκόβης όπου και κατέλυσε. Το Μάδεργουελ, όπου θα προπονηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα , βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Οι παίκτες του Φερέϊρα φρόντισαν να προμηθευτούν με τους κωδικούς για ίντερνετ, τους απαραίτητους στη Σκωτία για τις πρίζες αντάπτορες και αποσύρθηκαν στα δωμάτα τους για τις απαραίτητες ανάσες ενώ για το βράδυ υπήρχε προγραμματισμένο γεύμα.

Πηγή:Sport24


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.