Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ουάλιντ Μουάλεμ: Οι Ισραηλινοί κρύβονται πίσω από τους αντάρτες στη Συρία


Δριμεία επίθεση κατά του Ισραήλ αλλά και του Κατάρ εξαπέλυσε πριν λίγο, ο υπουργός εξωτερικών της Συρίας, Ουάλιντ Μουάλεμ, ο οποίος επισκέπτεται την πρωτεύουσα....



του Ιράν, Τεχεράνη, κατόπιν πρόσκλησης από αξιωματούχους της χώρας.

Το Ιράν κατηγορεί τις δυτικές και αραβικές χώρες, κυρίως τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ότι στηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά τους Σύρους αντάρτες.

Την Τρίτη ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο ταξίαρχος Μασούντ Τζαζαγερί προειδοποίησε ότι οι σύμμαχοι της Συρίας «δεν θα επιτρέψουν αλλαγή του καθεστώτος» στη Δαμασκό και «θα καταφέρουν αποφασιστικό πλήγμα στους εχθρούς» σε περίπτωση ξένης επέμβασης στη σύγκρουση αυτή.

Αραβικές και δυτικές χώρες ζήτησαν την αποχώρηση από την εξουσία του Μπασάρ αλ-Ασαντ στη Συρία, όπου τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στους 17 μήνες της εξέγερσης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι χώρες της Δύσης και η συριακή αντιπολίτευση κατηγορούν την Τεχεράνη για στρατιωτική υποστήριξη της Δαμασκού.

Μεγάλη οικονομική συριακή αντιπροσωπεία, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ομαρ Γαλαουαντζί, και με τη συμμετοχή πέντε υπουργών, πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα επίσκεψη στο Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.