Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Διώξεις για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ του Μυτιληναίου και για την ΔΕΗ



Ποινική δίωξη για απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτή ασκήθηκε από τον οικονομικό  Εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη κατά των υπευθύνων της ΔΕΗ και της εταιρίας Αλουμίνιον.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά...


 την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διαταχθεί μετά από καταγγελίες και δημοσιεύματα ότι η Αλουμίνιον (συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου) οφείλει στην ΔΕΗ και την ΔΕΠΑ περί τα 82.000.000 ευρώ.
Ήδη είχαν κληθεί ως ύποπτοι για τα συγκεκριμένα αδικήματα στελέχη και των δυο εταιριών.Σύμφωνα με την Αλουμίνιον, η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπέρογκη τιμολόγηση ρεύματος, το θέμα βρίσκεται στην διαιτησία με την σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ  ενώ η εταιρία έχει ζητήσει από την ΡΑΕ να καθορίσει μία προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας. Σε παλαιότερη ανακοίνωσή του ο όμιλος Μυτιληναίου είχε υποστηρίξει ότι οι συνολικές οφειλές του δημοσίου προς τον όμιλο συμφερόντων του ανέρχονται στο ποσό των 216,55 εκατ. Ευρώ. Σημειώνεται πάντως πως παλαιότερη έρευνα με αντίστοιχο αντικείμενο είχε τεθεί στο αρχείο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.