Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αποστάσεις Μιχελάκη από Σαμαρά;


Αποστασιοποιείται ακόμη περισσότερο ο βουλευτής Επικρατείας, Γιάννης Μιχελάκης από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Βουλή....



Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ υπογράμμισε πως θα έπρεπε να συζητούνται στην Βουλή νομοσχέδια που «θα διασφαλίζουν περιθώριο αξιοπρεπούς διαβίωσης» στους πολίτες ενώ ως «ατυχείς» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα περί μη βιωσιμότητας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι «σ’ αυτό το τόσο ζοφερό και αποπνικτικό οικονομικό περιβάλλον, είμαι βέβαιος πως όλοι θα προτιμούσαμε να συζητούμε σήμερα ένα νομοσχέδιο για την προστασία και την ανακούφιση των δανειοληπτών, αντί να ασχολούμαστε, για μία ακόμη φορά, με ένα σχέδιο νόμου, που αφορά στην ενίσχυση των τραπεζών».

Επίσης, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ανακούφιση όλων των δανειοληπτών «και όχι μόνο των υπερχρεωμένων του νόμου Κατσέλη» επισημαίνοντας ότι «τώρα απειλούνται και οι μέχρι σήμερα συνεπείς και φερέγγυοι δανειολήπτες, καθώς ανέλαβαν τις υποχρεώσεις τους κάτω από διαφορετικές οικονομικές συνθήκες και σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στις δυσβάστακτες δόσεις προς τις τράπεζες, αλλά και στις ιδιαίτερα αυξημένες φορολογικές τους υποχρεώσεις που κυριολεκτικά εξανεμίζουν το συνεχώς μειούμενο εισόδημά τους».

Ο κ. Μιχελάκης καταφέρθηκε συγκεκριμένα εναντίον του κ. Στουρνάρα για τις απαξιωτικές δηλώσεις του σχετικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς αντίκεινται στην ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα που θα απέτρεπε την δημιουργία «καρτέλ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Μιχελάκης ζήτησε την κάλυψη των απωλειών που δημιούργησε το PSI στους μικροομολογιούχους, την προστασία των μικρομετόχων της ΑτΕ και του ΤΤ και ταυτόχρονα επιτέθηκε στις τράπεζες που δεν έχουν πληρώσει τα χρέη τους προς το δημόσιο από την ενίσχυση των 28 δις ευρώ που είχαν λάβει από την κυβέρνηση Καραμανλή τονίζοντας ότι «την ώρα που το Δημόσιο υποχρεώνεται να λαμβάνει επώδυνα μέτρα, περικόπτοντας ακόμη και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν, δεν είναι δυνατόν να μην εισπράττει οφειλές ύψους 550 εκ. ευρώ από τις Τράπεζες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.