Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι οι "φτωχοί" καλλιτέχνες εξαπατούν το δημόσιο και "βγάζουν τη γλώσσα" σε όλους μας

Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για τα... νόμιμα κόλπα που χρησιμοποιούν καλλιτέχνες – τραγουδιστές, οι οποίοι...


 μέσω πολιτιστικών εταιρειών με φιλανθρωπικό σκοπό ή συνδεόμενο με τον αγώνα κατά ασθενειών έκαναν συναυλίες με εισιτήρια είτε αθεώρητα είτε θεωρημένα πλην όμως μηδενικής αξίας.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ αυτές οι πολιτιστικές εταιρείες εκμεταλλεύονταν τον ισχύοντα μέχρι πρόσφατα νόμο, προκειμένου να διοργανώνουν έως και δύο συναυλίες - εκδηλώσεις το χρόνο με εισιτήρια είτε αθεώρητα και δίχως υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ, είτε θεωρημένα πλην όμως μηδενικής αξίας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα μηδενικά εισιτήρια αθροίζονται σε ένα... μηδενικό ποσόν

εσόδων, προστιθέμενων μόνον των βασικών εξόδων για ηχητικά, φωτιστικά και τα υπόλοιπα τεχνικά και των αμοιβών των αδρά αμειβόμενων μουσικών. Ετσι όμως τα έξοδα που θα εμφανίζονται μπορούν να είναι μηδαμινά και οι τραγουδιστές και οι μουσικοί τους να εμφανίζουν ένα ελάχιστο ποσόν «κόστους» ή ακόμη και να φέρονται πως συμμετέχουν δωρεάν.

Και κομματικοί μηχανισμοί όμως έχουν καλύψει φορολογικά συναυλίες καλλιτεχνών με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων - εισπράξεων. Χαρακτηριστικό είναι παράδειγμα πολύ γνωστού τραγουδιστή, ο οποίος για συναυλία σε χώρο 7.000 θεατών στον ελληνικό Βορρά, έκοψε απόδειξη παροχής υπηρεσιών μόλις 800 ευρώ και το τοπικό Εργατικό Κέντρο έσπευσε, ύστερα και από κομματικές εντολές, να καλύψει το φορολογικό «κενό» με μια σειρά αποδείξεων. Η εφημερίδα πάντως αναφέρει πως ο καλλιτέχνης δεν πήρε μόνο 800 ευρώ, αλλά έφυγε με τη συμφωνηθείσα – προφορικά – αμοιβή, η οποία έφτανε τα 16.000 ευρώ!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.