Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ήρθε ο Λίνεν, έσφιξαν τα λουριά


Ούτε γελάκια, ούτε χαχανητά, ούτε εξυπνάδες! Η επιβλητική παρουσία του Λίνεν έκοψε τον βήχα, μάζεψε γλώσσες και πέρασε το μήνυμα που έπρεπε: είστε στην ΑΕΚ, απαιτείται σοβαρότητα! Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sport24.gr...



Η κατάσταση είχε αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές με συμπεριφορές που σε έκαναν να απορείς πως είναι δυνατόν να λειτουργούν έτσι με μόλις δύο μήνες παρουσίας στην ΑΕΚ και με ένα ποδοσφαιρικό παρελθόν σχεδόν ανύπαρκτο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Άλλοι πάλι είχαν χαθεί μέσα στο τρίγωνο "αδιαφορία - γκρίνια - φόβος". Ελάχιστοι ήταν ως χθες εκείνοι που αντιλαμβάνονταν που βρίσκονταν και ποια φανέλα φορούσαν. Πρώτος από όλους το γνώριζε αυτό ο Έβαλντ Λίνεν και ας ήταν η πρώτη ημέρα του στην ομάδα!

Ο Γερμανός ήταν επιβλητικός στην πρώτη παρουσία του στα Σπάτα, δίχως να χρειάζεται να το παρακάνει με νουθεσίες και παρατηρήσεις. Μπορούσε κανείς να το διαπιστώσει στην ατμόσφαιρα. Κομμένες οι πλακίτσες, τα γελάκια, τα υφάκια, οι εξυπνάδες και όλα όσα (και τούτο είναι αλήθεια) είχαν παγιωθεί μέσα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια επειδή ο Βαγγέλης Βλάχος προσπαθούσε μόνο με το καρότο! Και δεν εμφάνιζε ποτέ το μαστίγιο!

Οι παλαιότεροι, οι λιγοστοί εναπομείναντες, είχαν να το λένε για αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Έβλεπαν γύρω τους (ορισμένα) παιδιά χωρίς κανέναν σεβασμό προς την ΑΕΚ αλλά και την ίδια τους τη δουλειά. Γι αυτό και η πρώτη εντύπωση από τον Λίνεν τους χαροποίησε. «Επιτέλους, να μπει και μία τάξη εδώ μέσα γιατί κάποιοι έχουν ξεφύγει» είπαν με μια φωνή οι εμπειρότεροι βλέποντας μπροστά τους τον λάτρη της πειθαρχίας και του επαγγελματισμού Γερμανό προπονητή.

Κοντοέ, σε ξέρω και με ξέρεις!

Ο Λίνεν δεν είναι ο τύπος του προπονητή που έχει παιδιά και αποπαίδια, ούτε εκείνος που πιάνει φιλίες με ποδοσφαιριστές μόνο και μόνο για να εδραιώσει τη θέση του στα αποδυτήρια μίας ομάδας και να αποκτήσει συμμάχους. Ωστόσο χάρηκε που συνάντησε στα Σπάτα και έναν ποδοσφαιριστή που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και ο οποίος ξέρει από την καλή και την ανάποδη τον τρόπο δουλειάς και τη φιλοσοφία του Γερμανού.

«Γιάννη σε ξέρω και με ξέρεις. Χαίρομαι που είσαι εδώ, χαίρομαι για την πρόοδό σου. Θέλουμε πολλή δουλειά κι εσύ είσαι από τους έμπειρους της ομάδας. Ξέρεις πως δουλεύω και θέλω να συμβάλεις ώστε να καταλάβουν όλοι γρήγορα τη φιλοσοφία μου» είπε ο Λίνεν στον αμυντικό της Ένωσης ο οποίος το τελευταίο διάστημα ένιωθε προδομένος από όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες 12 ημέρες στην ΑΕΚ σε βαθμό που αυτό τον έκανε να αισθάνεται υπόλογος απέναντι στον κόσμο της! Ενώ δεν θα έπρεπε να είναι έτσι διότι είναι ο ποδοσφαιριστής που σε κάθε ματς κάνει κατάθεση ψυχής..

Αραμπατζή, είσαι ο πιο παλιός, θα το φτιάξουμε!

Ο Γερμανός τεχνικός της Ένωσης είχε τετ-α-τετ και με τον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Αραμπατζή (έκλεισε πλέον δεκαετία στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια!). Έδειχνε ενήμερος για το ποιος είναι αλλά και για την «παλαιότητά» στην ΑΕΚ καθώς αστειεύτηκε μαζί του λέγοντας του ότι «εσύ εδώ, 10 χρόνια στην ομάδα, θα έχεις ζήσει και καλύτερες στιγμές. Είσαι ο πιο παλιός, είσαι πλέον ο αρχηγός και αυτό που συμβαίνει πρέπει να το φτιάξουμε όλοι μαζί. Ξεκινήσατε άσχημα, τα πράγματα δεν είναι καλά, αλλά θα το φτιάξουμε» είπε με σιγουριά ο Λίνεν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο 52ος τεχνικός στην ιστορία της ΑΕΚ προβληματίστηκε από το πολυάριθμο ρόστερ και τις επόμενες ημέρες θα περάσει από δοκιμαστικά περίπου μία ντουζίνα ποδοσφαιριστές για να αποφασίσει ποιους θα στείλει πίσω στη 2η ομάδα, καθώς από τους 35 που προπονούνται καθημερινά μαζί πρέπει να μείνουν το πολύ 27-28.

Αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν και εκπλήξεις με παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής (π.χ. Φέτσης, Κοτσαρίδης) και για τους οποίους ο Λίνεν έχει καλή... γραπτή εικόνα βάσει του σκάουτινγκ που έκανε προτού αναλάβει τις τύχες της Ένωσης. Βέβαια όλα θα κριθούν μέσα από τις προπονήσεις και το φιλικό του ερχόμενου Σαββάτου (ίσως με το Αιγάλεω).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.