Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Έχεις παιδιά;Θα πληρώσεις φόρο.

Ανοιχτά πλέον η τρόικα βάλει κατά της Ελληνικής οικογένειας και του Ελληνισμού.Με το δημογραφικό πρόβλημα γνωστό της πάση, η τρόικα αξίωσε και κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση ,να διακόψει όλα τα...


 οικογενειακά επιδόματα και να καταργήσει όλα τα αφορολόγητα για παιδιά,που υπήρχαν.

Μεγάλα «θύματα» θα είναι οι πολυτεκνικές οικογένειες  καθώς ο προϋπολογισμός περιμένει να εξασφαλίσει κονδύλιο 427 εκ. ευρώ από την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων που δίνονται κυρίως στους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους αλλά και από τη δεδομένη κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά. Όπως έγραψε «Το Βήμα της Κυριακής» το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να χορηγήσει ένα επίδομα «φτώχειας» με συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια σε οικογενειάρχες που θα πληγούν από την περικοπή των επιδομάτων και από την κατάργηση του αφορολογήτου για παιδιά.Τα κριτήρια αυτά όμως είναι κοροϊδία.Το ειδικό επίδομα θα παίρνουν όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ,δηλαδή 833 ευρώ το μήνα και τα 2/3 του επιδόματος όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 20.000 ευρώ.
Ρωτάμε τώρα εμείς οι άσχετοι.Μια οικογένεια με εισόδημα 833 το μήνα μπορεί να ζήσει;Εάν υποθέσουμε,εάν λέμε, έχουν και οι δυο γονείς εργασία;Είναι πολλά λεφτά τα περίπου 1600 ευρώ για δύο μισθούς;Ουσιαστικά λοιπόν το επίδομα θα το πάρουν ελάχιστοι.Εκτός εάν η τρόικα και η κυβέρνηση έχει στόχο να μας ρίξει τα μηνιάτικα στα επίπεδα των 800 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το αφορολόγητο για άγαμο - έγγαμο χωρίς παιδιά είναι 5.000 ευρώ, για έγγαμο με ένα παιδί είναι 7.000 ευρώ, για έγγαμο με 2 παιδιά είναι 9.000 ευρώ και για έγγαμο με 3 παιδιά είναι 12.000 ευρώ. Η κατάργησή του θα επιφέρει άμεση φορολογική επιβάρυνση 200 ευρώ, 400 ευρώ και 700 ευρώ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.