Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ταχύρυθμα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο Γκαίτε για όσους ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στη Γερμανία


Τη δυνατότητα να ενταχθούν σε τμήματα ταχύρυθμης εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας παρέχει σε αλλοδαπούς επαγγελματίες, αλλά και σε ανειδίκευτους, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και... τους Πρόσφυγες στη Γερμανία, του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, με έδρα τη Νυρεμβέργη. Κλιμάκιο της γερμανικής υπηρεσίας, με επικεφαλής τον δρ. Markus Richter, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 3ης Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης.

«Συνεργαζόμαστε με ελληνικούς θεσμούς, ώστε να συνδράμουμε τη διαδικασία ενσωμάτωσης επαγγελματιών και μη από τη χώρα σας στη Γερμανία, προσφέροντας κατ΄ αρχήν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας», επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο δρ. Markus Richter. Και συνεχίζει: «Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για γιατρούς, που επιθυμούν να έρθουν στη χώρα μας, για ειδίκευση. Πέρα από την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, μπορούμε να βοηθήσουμε τους ενδιαφερόμενους στην ανεύρεση στέγης», σημειώνει ο δρ. Markus Richter. «Πρώτα απ΄ όλα όμως, φέρουμε τους ενδιαφερόμενους σε επαφή με εργοδότες στη Γερμανία, που προσφέρουν θέσεις εργασίας» προσθέτει μιλώντας στο Πρακτορείο.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων από Ελλάδα, οι αρμόδιοι του προγράμματος ESF-BAMF προσανατολίζονται στη διοργάνωση μαθημάτων, σε πρώτη φάση, στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε. Το πρόγραμμα, που ξεκινάει πιλοτικά με την Ελλάδα, θα εφαρμοστεί στη συνέχεια στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα:www.bamf.de, ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στον αριθμό 0049 911 943 6390.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.