Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Νέα συλλαλητήρια την Κυριακή


Να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής στις 17.00 στο Σύνταγμα λόγω της ψήφισης του προϋπολογισμού καλούν τους πολίτες η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ Ανάλογο κάλεσμα στο δικό του συλλαλητήριο την ίδια ημέρα, στην...

 Ομόνοια στις 17.00 απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει μεταξύ άλλων πως η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

«Η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο χθεσινό μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων» προσθέτει.

Υπενθυμίζει ακόμη πως την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη δική του ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σημειώνει πως την Κυριακή «η κυβέρνηση με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».

Προσθέτει πως «κάθε μέτρο, κάθε κίνηση της κυβέρνησης υπηρετεί έναν και μόνο σκοπό: Την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων με όρους εξαθλίωσης των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού» και διαμηνύει πως «γ απόφαση των πολιτικών υπαλλήλων του κεφαλαίου για βίαιη ανακατανομή του πλούτου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, στα καπιταλιστικά παράσιτα να μας βρει για μια ακόμα φορά στους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.