Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Φήμες ότι ο Τζόκοβιτς αγόρασε ολόκληρη την παραγωγή γαϊδουρινού τυριού στον κόσμο!



Μέχρι τις σελίδες των New York Times και δεν αναφερόμαστε στις αθλητικές, έφτασε η είδηση πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε μια ολόκληρη περιουσία για να αγοράσει το γαϊδουρινό τυρί που παράγει μόνο μια φάρμα...
σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Σέρβος θέλει να σερβίρει το σπάνιο και φυσικά ακριβό τυρί στο πρώτο εστιατόριο που θέλει να ανοίξει στο Βελιγράδι. Η αξία του ενός κιλού υπερβαίνει τα 1000 ευρώ!

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Άμπου Ντάμπι, προκειμένου να συμμετάσχει σε τουρνουά ενόψει της νέας σεζόν στο επαγγελματικό σιρκουί διέψευσε την είδηση, αν και παραδέχθηκε πως ενδιαφέρεται να αποκτήσει ορισμένα κιλά τυρί.

"Δεν περίμενα πως αυτή η ιστορία θα συγκέντρωνε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι εντελώς αλήθεια πως αγοράσαμε ολόκληρη την ποσότητα γαϊδουρινού τυριού, αν και άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου πως υπάρχει γαϊδουρινό τυρί. Υπάρχει μια συγκεκριμένη φάρμα στη Σερβία που το παράγει και καταλαβαίνω πως είναι η μοναδική φάρμα που έχει αυτή τη δυνατότητα, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον", είπε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του τουρνουά τον Νταβίδ Φερέρ.

"Οι παραγωγοί ήρθαν στο εστιατόριο μας και μας έκαναν πρόταση να συνεργαστούμε. Αυτό είναι όλο, το σκεφτόμαστε και θα δούμε τι θα γίνει, αλλά δεν είναι αλήθεια πως αγόρασα ολόκληρη την προμήθεια", πρόσθεσε και στη συνέχεια μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους τα μυστικά της τυροκόμισης του σπάνιου προϊόντος.

"Είναι πολύ ακριβό και διαθέτει εξαιρετική ποιότητα. Είχα ακούσει πως υπάρχει η δυνατότητα να αρμέξεις γαϊδούρια, αλλά δεν ήμουν σίγουρος για το αν αυτό ήταν δυνατό. Είναι πραγματικά μια ενδιαφέρουσα ιστορία".
Το τυρί ονομάζεται "Pule" και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στα... σαλόνια της διεθνούς τυροκομίας στο Φρόμε (Σόμερσετ, Μεγάλη Βρετανία) τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας στην περιοχή Ζασαβίτσα, Σλόμπονταν Σίμιτς ήθελε να στρέψει την προσοχή όλων στο γαϊδουρινό γάλα. Δίνει το γάλα και ένας τυροπαραγωγός ονόματι Στέβο Μαρίνκοβιτς που έχει μια γειτονική φάρμα, φτιάχνει το τυρί.

Όσο για τη γεύση; Σύμφωνα με τον Τσάρλς Κάμπιον, Βρετανό κριτικό φαγητού, ο οποίος δοκίμασε το pule εξέφρασε την άποψη πως μοιάζει με το (ισπανικό) μαντσέγο με μια πιο στυφή γεύση.

Μεταξύ τυριού και αχλαδιού ο Τζόκοβιτς εξήγησε πως ο μεγάλος στόχος του το 2013 είναι να κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός, ώστε να φτάσει στο Grand Slam. Φέτος συμμετείχε στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον κυρίαρχο στο Παρίσι, Ράφα Ναδάλ σε έναν τελικό που ξεκίνησε την Κυριακή και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, εξαιτίας των συνεχόμενων διακοπών εξαιτίας της βροχής.

Πηγή: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.