Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας πλέον η Ελλάδα

Στην υποβάθμιση του μακροπρόθεσμου χρέους της Ελλάδας στην κατηγορία "selective default" προχώρησε ο οίκος Standard & Poor's, ο οποίος έως σήμερα είχε την χώρα στη χαμηλή βαθμολογία “C”, μεταδίδει το Reuters.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο...


 την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε συμφωνία των δανειστών για τη μείωση του χρέους η οποία περιλαμβάνει και επαναγορά ομολόγων..

**Να σημειωθεί πάντως πως η συγκεκριμένη υποβάθμιση θεωρείται κίνηση ρουτίνας καθώς κάθε φορά που μία χώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία ανταλλαγή ή μια επαναγορά χρέους, ένας οίκος αξιολόγησης -στην προκειμένη περίπτωση η S&P- αλλάζει την αξιολόγηση σε SD έως ότου ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση.
Η S&P άλλωστε έχει ακολουθήσει ξανά την ίδια τακτική στο παρελθόν: είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε SD το Φεβρουάριο πριν ξεκινήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους .


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.