Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

6.012 απελάσεις λαθρομεταναστών σε 5 μήνες


Μπορεί η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" έστω και με πολλά εμπόδια να μην αποδίδει τα αναμενώμενα, ωστόσο, σε σχέση με την απραξία των προηγούμενων ετών, τα αποτελέσματά του φαντάζουν όαση...



Μόλις χθες γράφαμε στο planet-greece πώς η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" έχει εξελιχθεί σε φιάσκο για την αστυνομία, αφού τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά ενθαρυντικά είναι (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Όμως, σε ότι αφορά τις απελάσεις των λαθρομεταναστών που τελικά συλλαμβάνονται, τα πράγματα φαίνεται ότι πάνε πολύ καλύτερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, 1.041 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Δεκέμβριο 2012.

Ειδικότερα 412 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (91 άτομα), την Αλβανία (55 άτομα), την Κίνα (43 άτομα), την Αλγερία (35 άτομα) και το Μπαγκλαντές (26 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Δεκέμβριος 2012), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 629 αλλοδαπών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ).

Με τις επιστροφές του μηνός Δεκεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε 6.012 άτομα.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.