Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ο Ηλίας Μαμαλάκης ενημερώνει και προειδοποιεί τους δημοσιογράφους: "Μην με ξαναενοχλήσετε ποτέ"!

 Διέρρευσε η αμοιβή του.
Η αποχώρηση του γνωστού σεφ, Ηλία Μαμαλάκη από την εκπομπή "136" της ΕΡΤ, λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα, έφερε δεκάδες δημοσιεύματα στον Τύπο που προσπαθούσαν να εξηγήσουν τους λόγους που τον οδήγησαν προς την "ηρωική έξοδο".
Σημερινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ...


ο λόγος της παραίτησης, ήταν η δημοσιοποίηση των αποδοχών του με έγγραφο που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" της ΕΡΤ και το οποίο περιελάμβανε το αναλυτικό κοστολόγιο της εκπομπής, αλλά και τις αμοιβές του ίδιου και των παρουσιαστών Ανθή Σαλαγκούδη και Γιάννη Δάρρα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο διάσημος σεφ της τηλεόρασης Ηλίας Μαμαλάκης θα λάμβανε περίπου 5.000 ευρώ, ενώ θα εισέπραττε ακόμη 900 ευρώ από εγκεκριμένο κονδύλι της Επιτροπής Κοστολογίου της ΕΡΤ, "διότι υπήρξε συμφωνία με τη Διοίκηση¨". Το κόστος για τις 60 εκπομπές έφτανε τα 181.620 ευρώ, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται οι μηνιαίες αμοιβές των παρουσιαστών Ανθής Σαλαγκούδη (3.500 ευρώ μεικτά - ήδη έχει λάβει 14.000 και άλλες 26.500 ευρώ έως τη λήξη της σεζόν), Γιάννη Δάρα (2.200 ευρώ μεικτά ως υπάλληλος της ΕΡΤ).

Η απάντηση του Ηλία Μαμαλάκη από την προσωπική του ιστοσελίδα ήταν άμεση και αιχμηρή και έρχεται «σαν κερασάκι στην τούρτα», όπως έλεγε και ο ίδιος στις εκπομπές που έκανε στην ιδιωτική τηλεόραση:


«.. Πολλά μέσα Μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεοπτικές εκπομπές, ασχολούνται μετ' επιμονής έως σημείο ενοχλήσεως με τη διακοπή συνεργασίας μου με την εκπομπή 136 και που χωρίς να έχουν καμία, από κανέναν, συγκεκριμένη πληροφορία ισχυρίζονται αναληθή πράγματα.

Ότι τσακώθηκα με την Ανθή Σαλαγκούδη και ότι λογοφέραμε, πράγμα το οποίο είναι εντελώς αναληθές. Και την Ανθή Σαλαγκούδη και τον Γιάννη Δάρρα τους συμπαθώ πολύ και κοιτάω με μεγάλη τρυφερότητα την αγωνία τους να μπουν στον χώρο της τηλεόρασης. Έχουμε γίνει φίλοι και οπωσδήποτε αν μπορώ σε κάτι να βοηθήσω στο μέλλον θα το κάνω ευχαρίστως και στους δύο.Ο λόγος της αποχώρησής μου είναι καθαρά προσωπικός και βασίζεται σε προσωπικές μου εκτιμήσεις άλλων θεμάτων. Δεν υπάρχουν ίντριγκες, δεν υπάρχουν πονηριές, δεν υπάρχει τίποτα κάτω από το τραπέζι".

Κλείνοντας αποφάσισε να προειδοποιήσει τους δημοσιογράφους:

"Θα ήθελα όσοι δημοσιογράφοι διαβάσουν αυτό το κείμενο να μην με ξαναενοχλήσουν ποτέ πια, εκτός εάν θέλουν να τους μιλήσω για άλλα πράγματα, για τα όνειρα, για τους αγγέλους, τα μακρινά ταξίδια, την αγριεμένη Κεντρική Αφρική, τη γλυκύτητα των ανθρώπων της Σοβιετικής Ένωσης και τα κύματα του Ωκεανού στον Καναδά".

πηγή:FTHIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.