Τρίτη 30 Απριλίου 2013

"Βουτιά" 50% στο εισόδημα των Ελλήνων, το 74% γυρίζει την πλάτη του στα Συνδικάτα


Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς βρίσκει εργαζόμενους και συνταξιούχους αντιμέτωπους με μια δραματική μείωση των μισθών τους. Ο Έλληνας εργαζόμενος απασχολείται περισσότερο, πληρώνεται λιγότερο και φορολογείται περισσότερο σε σχέση με τους συναδέλφους του στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης....



 Ταυτόχρονα απασχολείται σε μια απορρυθμισμένη αγορά εργασίας και είναι ευάλωτος στην ανεργία.

Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα πριν από το 2010 βρισκόταν στο 60% του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Με τις μειώσεις που έχουν επέλθει την τελευταία τριετία το ποσοστό αυτό έχει διαμορφωθεί στο 49%, πράγμα που σημαίνει ότι ο Έλληνας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό παίρνει κάτι λιγότερο από τα μισά χρήματα που εισπράττει ο μέσος ευρωπαίος στις αναπτυγμένες χώρες-μέλη.

Οι αριθμοί στην Ελλάδα της κρίσης είναι αμείλικτοι, καθώς κατά η διετία 2010-2011 η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων στην Ελλάδα μειώθηκε στα επίπεδα των τελών της δεκαετίας του ’70 και ταυτόχρονα καταγράφεται πρωτόγνωρη έκρηξη της ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

- Από τα 2010 έως και το τέλος του 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν χάσει το 50% του εισοδήματος τους. Στους υπολογισμούς έχουν συμπεριληφθεί εκτός από τις περικοπές στις αποδοχές και οι φορολογικές επιβαρύνσεις.

- Στο τέλος του 2012 περίπου 3.900.000 άνθρωποι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας από 2.200.000 το 2009.

- Με βάση της στοιχεία της ΕΕ, οι Ελληνες εργάζονται κάθε χρόνο 160 ώρες περισσότερο σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ των 15 και 60 ώρες περισσότερο σε σύγκριση με την ΕΕ των 27.



Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.