Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η σύλληψη Ρέστη, ο Θέμος κι ο Μπόμπολας (που ξεσπάθωσε)


Από την Κυριακή, ο Μπόμπολας, έχει ξεκινήσει να "χτυπάει" τον εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη, τονίζοντας ότι είναι συνέταιρος με τον Θέμος Αναστασιάδη, στην έκδοση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα...



Οι κατηγορίες, που αποδίδονται στον κ. Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 524 εκατ. ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.

Όπως είχε γράψει το «Έθνος της Κυριακής» την περασμένη Κυριακή, ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, βάσει των στοιχείων-φωτιά που καταγράφονται σε πόρισμα του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, βρίσκεται αντιμέτωπος με τρία σοβαρά κακουργήματα, αυτά της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση ύποπτου δανείου από την τράπεζα FBB ιδιοκτησίας του σε εταιρείες συμφερόντων του! Το εν λόγω δάνειο μάλιστα κατέληξε ύστερα από δαιδαλώδεις διαδρομές σε προσωπικούς του λογαριασμούς.

Ταυτοχρόνως, στο πόρισμα γίνεται ειδική αναφορά από τον πρόεδρο της Αρχής στα 524 εκατ. ευρώ που ήταν το παθητικό της συγκεκριμένης τράπεζας και θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Η υπόθεση αφορά σε πρώτη φάση δάνειο 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο ο κ. Ρέστης φέρεται ότι έδωσε από την τράπεζα ιδιοκτησίας του FBB-Πρώτη Επιχειρηματική ΑΕ, στον... εαυτό του και σε μέλη της οικογένειάς του, μέσω αλυσίδας offshore εταιρειών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων ή έστω αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη η τράπεζα.

Ο κ. Ρέστης, που εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις τις οποίες ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη, είναι, όπως τόνιζε στο δημοσίευμα το Έθνος και ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 40% στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» των Θέμου Αναστασιάδη και Τάσου Καραμήτσου.

Γιατί τον "χτυπάει ο Μπόμπολας";

Πριν από περίπου τρία χρόνια ο Θέμος Αναστασιάδης περνούσε γενεές 14 τον «μίνι»-λόγω ύψους προφανώς-Ωνάση, Βίκτωρα Ρέστη. Αφορμή για τις «αβρότητες» του Θέμου, μέσα από τη στήλη του-Όφις- στο «Πρώτο Θέμα», ήταν η συνεργασία του Ρέστη με τον Ψυχάρη, στο μετοχικό σχήμα του ΔΟΛ.

Ο εφοπλιστής Ρέστης, τότε, είχε προχωρήσεις σε αγωγή στον Θέμο Αναστασιάδη και στους συντάκτες της εφημερίδας, Δημήτρη Μαρκόπουλο και Μηνά Τσαμόπουλο.

Μόνο που ο χρόνος που είναι πολύ καλός γιατρός, φαίνεται πως γιάτρεψε τα σημάδια της έχθρας και να που τώρα, ο "μίνι Ωνάσης" μπήκε τελικά στο «Πρώτο Θέμα» με ποσοστό ανάμεσα σε 30 με 40%.

Ένα από τα δημοσιεύματα του Θέμου, που –σύμφωνα με την αγωγή του-ο Ρέστης θεώρησε προσβλητικό, ήταν η διατύπωση του Αναστασιάδη ότι ο εφοπλιστής συνηθίζει ν αφήνει τις δουλειές του στη μέση!

Κι ο Μπόμπολας, θα πείτε; Όσο η διανομή της επιχειρηματικής πίτας συνεχίζεται οι διαμμάχες μεταξύ ισχυρών θα προκαλούν κλυδωνισμούς στο σύστημα και θα αποκαλύπτονται business και υποθέσεις που κανείς έως τώρα δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει. Σε ατυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίθεση της εφημερίδας "Έθνος" στον Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος είναι συμμέτοχος στο ΔΟΛ, τον οποίο ο Στ. Ψυχάρης θέλει να βγάλει από το χρηματιστήριο και ζητά από τον εφοπλιστή να πουλήσει σε εξευτελιστική τιμή.

Όπως φαίνεται οι κκ Ψυχάρης και Μοπόμπολας συντάσσονται στο ίδιο στρατόπεδο και αντιπαρατίθενται με τον Βίκτωρα Ρέστη. Μην ξεχνάμε ότι ο Ρέστης έχει με έμμεσο τρόπο συμμετοχή και στο Star Channel, που η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες ώστε να του φτάσει στην κορυφή της ενημέρωσης (βλέπε μεταγραφή Χατζηνικολάου, Τσαπανίδου, κτλ). Ο Μπόμπολας βλέπει το Mega να αφήνεται στην τύχη του, με τον Β. Βαρδινογιάννη να μην αποδεσμεύει τις μετοχές του και τον κίνδυνο να χρεωκοπησει να είναι ορατός. Συν τοις άλλοις, οι πληροφορίες μεταστέγασης των MTV και NIKELODEON στις εγκαταστάσεις του Star, στην Κηφισιά, μαζί με τον όμιλο Real, δεν αρέσει καθόλου στον Μπόμπολα, ούτε βέβαια και στον Ψυχάρη, που βλέπουν μπροστά τους το ενδεχόμενο από παραδοσιακοί εκδότες να γίνονται.... εφημεριδοπώλες, με ότι αυτό συνεπάγεται στις συνδιαλλαγές τους με την εξουσία.

Στην ουσία, στόχος του Μπόμπολα δεν είναι ο Βίκτωρ Ρέστης, ούτε ο Θέμος Αναστασιάδης, που φωτογραφίζει κι αφήνει διάφορες αιχμές αλλά η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ποιος είναι ο Βίκτωρ Ρέστης

Δυό χρόνια πριν, συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2011 η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» ανακοίνωσε την αγορά του 40% του ποσοστού της από τον εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη με μια λιτή ανακοίνωση: «Η εταιρεία Πρώτο Θέμα ανακοινώνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία συμμετέχει ο εφοπλιστής κ. Αναστάσιος Πάλλης ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας μεταξύ άλλων και σε συνεργασία με τον όμιλο Ρέστη. Από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πρώτο Θέμα ΑΕ προκύπτει συμμετοχή των νέων μετόχων κατά 40% στο ποσοστό της εταιρείας. Η αύξηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της εφημερίδας, ενώ έτσι συνεχίζει να διατηρείται η απόλυτη δημοσιογραφική ανεξαρτησία».

Ο Πάλλης ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά και στον εφοπλιστικό κόσμο. Η αγορά βοά πως πρόκειται για έναν «front man» του Βίκτωρα Ρέστη. Ο Πάλλης, όπως γίνεται γνωστό, έχει επιχειρηματικές και φιλικές σχέσεις με τον επιχειρηματία Ρέστη, αλλά είναι και κουμπάρος του. Οι σχέσεις αυτές θα διαταραχθούν μερικούς μήνες αργότερα. Το περιβάλλον του επιχειρηματία διαρρέει πως ο Πάλλης στην πραγματικότητα δεν έχει κεφάλαια στην εφημερίδα, ενώ ο ίδιος επιμένει πως «τα πράγματα είναι όπως είχαν ανακοινωθεί στο Πρώτο Θέμα με την ανακοίνωση που έγινε». Αυτή τη στιγμή το μόνο βέβαιο είναι πως το 40% της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ανήκει στην εταιρία «PT MEDIA CORP», της οποίας μάλλον δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο ιδιοκτήτης, αφού πρόκειται για OFFSHORE εταιρεία

• Μέσω της εταιρείας του Benbay Limited (Βίκτωρας Ρέστης), κατείχε προ τριετίας 15.064.450 δικαιώματα ψήφου (18,150%) στον ΔΟΛ, το 50% του Βήμα FM και το 50% του πρώην αθλητικού arena FM. Μέχρι πριν 5 μήνες είχε το 5,6% του ΔΟΛ μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, αφού ο Σταύρος Ψυχάρης κατάφερε και τον… « πέταξε» εκτός οργανισμού

• Είχε τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού Smart (90% Ρέστης – 10% Newsphone). Τώρα έχει το 100% του παιδικού Nickelodeon, περιφερειακής εμβέλειας.

• Τα δικαιώματα αποκλειστικής μετάδοσης του διεθνούς μουσικού καναλιού MTV στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα έχει το 75% του MTV, ενώ το υπόλοιπο 25% ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Έχει τα δικαιώματα του Ε! Εntertainment.

• Είχε αποσυρθεί πριν την πτώχευση Π.Κωστόπουλου από το μετοχικό κεφάλαιο της ΙΜΑΚΟ (είχε το 33%). Η χημεία όμως των δύο ανδρών δεν έδεσε, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να επιστρέψει το ποσοστό αυτό στον μεγαλομέτοχο της ΙΜΑΚΟ.

• Κατέχει το 4-5% του Mega

Στη Διαφήμιση: στην πτωχευμένη Ashley and Holmes (συμμετείχε στις βαλκανικές συμμετοχές του Μάκη Σεριάτου, με μειοψηφική συμμετοχή). Ο Μάκης Σεριάτος, άλλοτε «ισχυρός άνδρας» της ASHLEY & HOLMES, συνελήφθη προ διετίας για χρέη της εταιρίας προς το ΙΚΑ, ύψους 342.000 ευρώ. Στο Πρωτοδικείο αποκαλύφθηκε, μέσω επίσημου εγγράφου του υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου ο πραγματικός κάτοχο του 35% της Ashley, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την κυπριακή εταιρεία Diluvion Ltd η οποία μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της διαφημιστικής το 2007.Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον …Βίκτωρα Ρέστη. Η επιχειρηματική σχέση των δύο ανδρών όμως δεν σταματάει εκεί. Το 2007 ιδρύθηκε στο Μαυροβούνιο η First Financial Bank. Μέτοχοι ήταν ο Βίκτωρ Ρέστης με ποσοστό 93,3% και οι: Εμμανούηλ Παιρακταρίδης με 3,7%, Πέτρος Στάθης με 2,2% και… Γεράσιμος Σεριάτος με 0,16%.

• Στη Δισκογραφία είχε την Symphony εταιρεία δίσκων δεν πήγε καλά

• Έχει το catering Golf Γλυφάδας και Privilege (ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.