Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πέθανε ο χάκερ που έκανε τα ΑΤΜ να "χαρίζουν χρήματα"


Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πλέον χαρισματικούς χάκερ του κόσμου. Ο λόγος για τον 35χρονο Barnaby Jack ο οποίος έγινε θρύλος όταν σε ένα συνέδριο έδειξε πως μπορεί κανείς να παρακάμψει το σύστημα των ATM και να τα κάνει να "χαρίζουν χρήματα"...



Η μέθοδος του, έγινε γνωστή στην κοινότητα των χάκερ σαν "jackspotting".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, ο 35χρονος βρέθηκε νεκρός σπίτι του στο San Francisco, την περασμένη Πέμπτη χωρίς ωστόσο να γίνουν ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγες μέρες θα ανέβαινε στη σκηνή του συνεδρίου Black Hat 2013 στο Las Vegas για να δείξει αυτή τη φορά πώς "χακάρει" βηματοδότες και να τους κάνει όπλο. Μπορούσε να εντοπίσει εκείνα τα κενά ασφαλείας σε μικροϋπολογιστές που χρησιμοποιούνται για ιατρικά όργανα.

Ο Jack, ηταν αυτός που κατάφερε να χακάρει μία εμφυτευμένη αντλία ινσουλίνης που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί.


Ο χάκερ, είχε πλούσιο βιογραφικό έχει συνεργαστεί με πολλές μεγάλες εταιρείες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίζει τα κενά ασφαλείας αυτών των μικροκυκλωμάτων και οι εταιρείες να βρίσκουν λύσεις.

Έχει συνεργαστεί με την McAfee, την Juniper, την eEye Digital και αυτή την περίοδο, ήταν διευθυντής ασφαλείας των embedded devices στην IOActive.

Ο Matthieu Suiche, φίλος του 35χρονου και επικεφαλής επιστήμονας του CloudVolumes Inc ανέφερε σε για τον θρυλικό χάκερ:

"Δεν υπάρχουν πολλά να πω εκτός από το ότι ο Barnaby ήταν ένας από τους σπάνιους ανθρώπους στη InfoSec, ο οποίος ήταν ένας λαμπρός ερευνητής, αλλά και ένας καλός φίλος για πολλούς από εμάς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.