Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Κατρακύλησε στο 15% το ΑΚΕΛ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση


Η κακή πορεία της κυπριακή οικονομίας και οι επιπτώσεις στη καθημερινότητα των πολιτών έχουν στοιχίσει σημαντικά στο ΑΚΕΛ, το οποίο φαίνεται να πληρώνει την πενταετή διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια...


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το ΑΚΕΛ έχει πέσει στο 15% και βρίσκεται σχεδόν 12 μονάδες πίσω από το κυβερνών κόμμα, τον ΔΗΣΥ που αγγίζει το 27% (26,9%). Το ΔΗΚΟ που επίσης μετέχει στη κυβέρνηση παραμένει τρίτο κόμμα με 8,4% και το ακολουθεί με 4,7% το νεοιδρυθέν κόμμα του Γ. Λιλλήκα η «Συμμαχία Πολιτών».

Το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ περιορίζεται στο 4,3% και το ακολουθεί κατά- πόδας το Κίνημα Οικολόγων με 4,2%. Το «υποκατάστημα» της Χρυσής Αυγής, το ΕΛΑΜ ξεπερνάει κατά 0,1% το εκλογικό όριο για είσοδο στη Βουλή με 1,9% ενώ το ΕΥΡΩ.ΚΟ περιορίζεται στο 1%.

Σημαντικό είναι το ποσοστό των λευκών, των αναποφάσιστων και αυτών που δηλώνουν πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν που ξεπερνάει το 30%. Αδιαμφισβήτητος νικητής της δημοσκόπησης και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με 60% θετικών απόψεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν προκύψουν οι συλλήψεις κορυφαίων στελεχών του ΑΚΕΛ για υποθέσεις που αφορούν μίζες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.