Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Γιορτάζουν σήμερα τα μουσεία- Πλήθος εκδηλώσεων και δωρεάν είσοδος


Με μια σειρά ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις τρέχουσες εκθέσεις, εργαστήριο για παιδιά και γονείς, αλλά και δωρεάν είσοδο και...

 έκπτωση στις εκδόσεις τους, περιμένουν τους επισκέπτες-φίλους και φέτος το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στη Μονή Λαζαριστών και την Αποθήκη Β1 αντίστοιχα, με αφορμή τους εορτασμούς για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Στο πλαίσιο του εορτασμού οι εκδόσεις του ΚΜΣΤ θα έχουν έκπτωση έως 50%, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και ξεναγήσεις από την Τρίτη 13 έως και την Κυριακή 18 Μαΐου.
Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν».
Μία εναλλακτική ξενάγηση στα εκθέματα μέσα από τη ματιά επτά λογοτεχνών της πόλης προγραμματίζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της Νύχτας Μουσείων στις 17 Μαΐου (20:00-22:00) και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου (12:00-14:00), με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν».
Με κύριο στόχο τη σύνδεση των συλλογών του μουσείου και της λογοτεχνίας, σύγχρονοι λογοτέχνες της πόλης, έχοντας εμπνευστεί από ένα έκθεμα, μία αίθουσα ή γενικότερα τον βυζαντινό πολιτισμό, διαβάζουν ένα κείμενό τους στο κοινό. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από κλασική οργανική μουσική Ρωμιών συνθετών της Κωνσταντινούπολης (17ος - 20ός αιώνας), με ούτι και κόντρα μπάσο.
Οι λογοτέχνες που συμμετέχουν στη δράση το Σάββατο 17 Μαΐου είναι οι Σοφία Νικολαΐδου, Σάκης Σερέφας και Πέτρος Μαρτινίδης και την Κυριακή 18 Μαΐου (12:00-14:00) είναι οι Πασχάλης Λαμπαρδής, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης και Θωμάς Κοροβίνης.
Μουσική παίζει το σχήμα «Ολιγόχορδα», με τον Βασίλη Κασούρα στο ούτι και τον Γιάννη Κολοβό στο κόντρα μπάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.