Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Παραμένει πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης


Η παραίτηση "πάγωσε" και ο Φώτης Κουβέλης εμμέσως πέταξε το μπαλάκι στους αμφισβητίες του για το συνέδριο. Φωτογραφίζοντας μάλιστα τους κκ Ψαριανό και Λυκούδη τους κάλεσε να μην υπονομεύουν το κόμμα απειλώντας ότι θα αποχωρήσουν...



«Τα κόμματα δεν λειτουργούν με την αλαζονία "ή θα γίνουν όπως θέλω ή φεύγω"....απευθύνομαι σε αυτούς που συνιδρύσαμε τη ΔΗΜΑΡ… δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από θέση αυτονομίας έτσι», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι επιχειρεί να απορροφηθεί η ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν σημαίνει ότι θα πάω στο ΣΥΡΙΖΑ ή στρέφομαι στην κεντροδεξιά, αν ήθελα να πάω στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα έκανα όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο Φώτη Κουβέλης.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντεγκλήσεις ανάμεσα στους προεδρικούς και την εσωκομματική αντιπολίτευση αναφορικά με το αν πρέπει να υπάρξει κυβερνητική σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έλειψε και πάλι η αυτοκριτική και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής παραιτήθηκαν ενώ η συντριπτική πλειοψηφία όλων των πτερύγων του κόμματος τάχθηκαν κατά της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη. Πλειοψηφία και μειοψηφία συμβιβάστηκαν να μην στηθεί κάλπη και η παραίτηση Κουβέλη να θεωρηθεί ως μη γενόμενη.

Τα «πνεύματα» άναψαν όταν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν ακούγοντας τον Δημήτρη Χατζησωκράτη και τον Θόδωρο Μαργαρίτη να αναλαμβάνουν μεν τις ευθύνες τους αλλά να μην υποβάλουν παραίτηση, όπως έκαναν ο Παναγιώτης Παναγιώτου και χθες ο Σάκης Παπαθανασίου στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στην ομιλία του ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη και τους ψηφοφόρους για το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας ότι θα υπέβαλλε άμεσα την παραίτησή του εφ όσον είχε διασφαλισθεί μια συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ. Πρότεινε να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Κουβέλη, να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο, να εκλεγεί νέα Εκτελεστική Επιτροπή ενώ απάντησε στη κριτική ότι η νέα πρόταση για συγκρότηση μπλοκ προοδευτικής εξουσίας οδηγεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι χρέος των κομμάτων είναι να προτείνουν στο λαό συγκριμένη στρατηγική.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης αντέκρουσε την κριτική στην Κοινοβουλευτική Ομάδα λέγοντας ότι έχει συμβάλλει σημαντικά στην δράση του κόμματος στη Βουλή. Αρνήθηκε ότι κρυφός στόχος είναι πλέον να στραφεί η ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναγκαία η συμβολή της ΔΗΜΑΡ στις διεργασίες για την Κεντροαριστερά αλλά θα είναι δύσκολη μια προγραμματική συμφωνία.

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου κατά την ομιλία του εξέφρασε την ένσταση του στην προεδρική τάση για σύμπλευση με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική τοποθέτηση του "ούτε-ούτε" είχε ορθά στοιχεία αλλά δεν άντεξε τον διπολισμό, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτου.

Από την πλευρά της, η Νίκη Φούντα ανέφερε ότι δεν ήταν ενήμερη όπως κανείς από την ΚΟ για τις αποφάσεις. Έκανε λόγο για δημοκρατικοφάνεια και είπε χαρακτηριστικά ότι οι τοίχοι της Αγίου Κωνσταντίνου ήταν κλειστοί για μας και για τους πολίτες Παράλληλα, πρότεινε να μην μπει σε ψηφοφορία η παραίτηση του Φώτη Κουβέλη , ωστόσο ζήτησε την παραίτηση όλης της εκτελεστικής επιτροπής. Θα ήταν τιμή μου να σας ψηφίσω ΠτΔ και δεν θα ντρεπόμουν να σε ψηφίσω παρέα με τη νδ» είπε ακόμα η κ. Φούντα.

Ο Φώτης Κουβέλης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας. "Πόσες φορές έχω πει ότι είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, είμαι ενεργός πολιτικός και δεν με νοιάζει η Προεδρία της Δημοκρατίας" ξεκαθάρισε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Γεράσιμος Γεωργάτος είπε ότι «διαφαίνεται η διαμόρφωση πάλι μιας αντιφατικής γραμμής. Από κει που ήμασταν απομονωμένοι, από το τίποτα πάμε ξαφνικά να συζητήσουμε με όλους. Αυτό λέγεται πολιτικός τυχοδιωκτισμός. «Θέτουμε ως προαπαιτούμενο τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτό είναι το κόλπο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν παραιτείσαι, παραιτείσαι, το να σέρνεται αυτό το πράγμα είναι γελοιότητα». «Αν ο λαός με την ψήφο του υποχρέωνε την ισχυρή κεντροαριστερά να συνεργαστεί με τη ΝΔ, αν ήταν πρώτη, τι θα λέγαμε;» υπογράμμισε ο κ. Γεωργάτος, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ. Η δήλωση αυτή πάντως έκανε αρκετούς από τους συνέδρους να αντιδράσουν και χειροκρότησαν ειρωνικά.

Ο κ. Κρίπας, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ του αριστερού δικτύου είπε ότι οι κ.κ Λυκούδης, Ψαριανός υπηρετούν διαπλεκόμενα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση κάποιων συνέδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.