Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΣΟΚ με το Boeing: Ολλανδοι η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών [ΒΙΝΤΕΟ]

Νεκρός ο Ολλανδός γερουσιαστής Βίλεμ Βιτεβέεν

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η κατάρριψη του αεροσκάφους ΜΗ17 των Μαλαισιανών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Αμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ. Το Boeing 777 κατέπεσε κοντά στην πόλη Σσκτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ...



Και οι 298 επιβαίνοντες είναι νεκροί. Μεταξύ αυτών 154 ήταν Ολλανδοί, 27 Αυστραλοί, 43 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι, 9 Βρετανοί.


Οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες θα επιτρέψουν την πρόσβαση στο σημείο όπου συνετρίβη, την Πέμπτη το απόγευμα, μαλαισιανό αεροσκάφος τύπου Boeing 777, με 298 επιβαίνοντες, στην ανατολική Ουκρανία. Οι 173 από τους 298 επιβαίνοντες ήταν Ολλανδοί πολίτες.

Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε την Πέμπτη στις 17.15 (ώρα Ελλάδος), ενώ αυτό πετούσε από το Άμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ και βρίσκονταν εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου, κοντά στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ομιλεί περί «τρομοκρατικής ενέργειας». Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για την κατάρριψη του αεροσκάφους.



Νεκρός είναι ο Ολλανδός γερουσιαστής Βίλεμ Βιτεβέεν, ο οποίος επέβαινε στην μοιραία πτήση MH17.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σε δηλώσεις του για τη χθεσινή συντριβή στην Ανατολική Ουκρανία του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, έκανε λόγο για αποκρουστική, σοκαριστική, αποτρόπαια πράξη και κάλεσε η έρευνα να φθάσει στον πυρήνα των γεγονότων ώστε να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη. «Εάν υπάρχει κατάρριψη, οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν χωρίς καθυστέρηση», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός



Συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ ζητεί η Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένιι Γιατσένιουκ αποκάλεσε την κατάρριψη του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH17 «διεθνές έγκλημα» και «πόλεμο κατά της ανθρωπότητας». Κάλεσε παράλληλα σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν παραβιαστεί», πρόσθεσε ο κ. Γιατσένιουκ.

Τα τραγικά θύματα της μοιραίας πτήσης



Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας παππούς που ταξίδευε με τα τρία του εγγόνια ηλικίας μεταξύ οκτώ και 12 ετών. Ο Νικ Νόρις από το Περθ της Αυστραλίας πετούσε με τα εγγόνια του Μο, 12 ετών, Εύη, 10 ετών, και Ότις Μάσλιν, οκτώ ετών. Όλη η οικογένεια ήταν σε διακοπές και οι γονείς των παιδιών είχαν παραμείνει στο Άμστερνταμ για λίγες επιπλέον ημέρες, αλλά ο κ. Νόρις πήρε τα εγγόνια του με την πτήση MH17 με προορισμό την Αυστραλία ώστε να μη χάσουν χρόνο για το σχολείο τους, όπως μετέδωσαν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Αυστραλίας.



Ο Γκλεν Τόμας, ένας 49χρονος εργαζόμενος του ΟΗΕ από την Μπλάκπουλ, ήταν επίσης στο μοιραίο αεροσκάφος. Ο κ. Τόμας ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενός οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, και είχε εργαστεί στο παρελθόν ως δημοσιογράφος για το BBC.

Οι μαλαισιανές αερογραμμές έχουν επιβεβαιώσει ότι 173 Ολλανδοί, 44 Μαλαισιανοί (συμπεριλαμβανομένων των 15 μελών του πληρώματος και δύο βρεφών), 12 Ινδονήσιοι, εννέα Βρετανοί, τέσσερις Γερμανοί, τρεις Φιλιππινέζοι και ένας Καναδός πολίτης ήταν επίσης στο αεροπλάνο.



Δύο οπαδοί της Νιουκάστλ φαίνεται να ήταν επίσης μεταξύ των Βρετανών που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Ιστοσελίδα για την ποδοσφαιρική ομάδα αναφέρει ότι δύο άνθρωποι επέβαιναν στο μοιραίο Boeing στο δρόμο τους για τη Νέα Ζηλανδία, όπου θα παίξει η ομάδα.

Ένας από τους δύο οπαδούς πιστεύεται ότι ήταν ο Τζον Αλντερ, ο οποίος ήταν 60 ετών. Ο πιστός υποστηρικτής ήταν γνωστός στους άλλους οπαδούς ως «ο εργολάβος», εξαιτίας της παράδοσης να φορά κοστούμι σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύεται ότι είχε χάσει μόνο έναν αγώνα από το 1973, από τότε που άρχισε να παρακολουθεί και να ακολουθεί την ομάδα σε όλο τον κόσμο για τα παιχνίδια της.





Ο 60χρονος Τζον ταξίδευε μαζί με έναν 28χρονο οπαδό, που πιστεύεται ότι είναι ο Λάιαμ Σουίνεϊ από το Νιουκάστλ. Ένας κτηματομεσίτης, από την Βικτόρια της Αυστραλίας και η σύζυγός του, ένας σύμβουλος επιχειρήσεων από το Περθ, ένας φοιτητής από τη Μελβούρνη και μία καλόγρια από το Σίδνεϊ  είναι, τέλος, μεταξύ των θυμάτων του Boeing 777 που καταρρίφθηκε στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.





Έπειτα από την νέα τραγωδία με τις μαλαισιανές αερογραμμές, η αεροπορική εταιρεία είπε ότι όλες οι ευρωπαϊκές πτήσεις που εκτελούνται από την Malaysia Airlines θα πετούν τώρα από εναλλακτικές διαδρομές, αποφεύγοντας τη συνηθισμένη διαδρομή πάνω από την Ουκρανία.





 
 
   
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.