Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό είναι το νέο κονκόρτ [εικόνες]


Το «Κόνκορτ» θα εμφανιστεί σε νέα εκδοχή, σε δοκιμαστικές πτήσεις το 2019και σε κανονικές το 2022. Θα είναι ένα μικρό, αλλά ταχύτατο μοντέλο, που θα πετάει με ταχύτητα 1217 μίλια την ώρα, δηλαδή υπερδιπλάσια των «κοινών» αεροπλάνων που πετούν με 480 – 560 μίλια την ώρα. Το Κόνκορτ έφτανε τα 1350 μίλια την ώρα...


Το αεροσκάφος θα καλύπτει την απόσταση Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε τρεις ώρες και εκείνη από το Λος Άντζελες στο Τόκιο σε έξι.



Στη μήκους 10 μέτρων καμπίνα του θα υπάρχουν 12 θέσεις, με παροχές business. Φυσικά το ταξίδι θα κοστίζει πολύ περισσότερο από όσο στα κοινά αεροσκάφη, καθώς απευθύνεται σε κοινό που μπορεί να πληρώσει πολλά, δηλαδή επιχειρηματίες ή στελέχη εταιριών που θέλουν να φτάσουν πολύ γρήγορα στον προορισμό τους ή ακόμα και να επιστρέψουν την ίδια μέρα από επαγγελματικό ταξίδι σε… άλλη ήπειρο.



Το κόστος κατασκευής θα ξεπερνάει τα 100 εκατ. δολάρια. Το πλάνο είναι της Airbus και θα εκτελεστεί σε συνεργασία με την αμερικανική Aerion, στο Ρίνο της Νεβάδα. Το νέο αυτό μοντέλο λέγεται «Αerion AS2 business jet».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.