Σίγουρα έχετε κάνει λάθος με πολλά από την κατηγορία των τροφίμων που ΔΕΝ μπαίνουν στο ψυγείο...
Αντίθετα με ότι πιστεύουν όλοι, ότι η ψύξη κάνει καλό σε όλα τα
τρόφιμα, υπάρχουν κάποια που όχι μόνο δεν τα… συντηρεί αλλά τα
καταστρέφει.
Αν οι ντομάτες μπουν στην ψύξη θα σαπίσουν γρηγορότερα, καθώς αλλοιώνονται τα τοιχώματά τους.
Οι μπανάνες μπαίνουν στο ψυγείο μόνο αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ωρίμανσης.
Η ψύξη σκουραίνει τις πατάτες και μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρα, καθιστώντας τς πιο γλυκές.
Ο ιδανικός χώρος για να φυλάει κανείς κρεμμύδια είναι ένα μέρος σκιερό μέσα στην κουζίνα.
Η ψύξη θα κάνει το σκόρδο σας να βγάλει… βλασταράκια ενώ θα γεμίσει μυρωδιές το ψυγείο.
Η ψύξη σταματά την ωρίμανση του αβοκάντο. Ενα κομμένα αβοκάντο που
θέλουμε να διατηρηθεί για περισσότερο χρόνο είναι καλύτερα να το
καταψύχουμε.
Η ψύξη κρυσταλλώνει το μέλι και το κάνει συμπαγές και γεμάτο κόκκους.
Οι καυτερές σάλτσες, ειδικά αν έχουν ξύδι, στην ψύξη χάνουν τη γεύση τους και αλλάζει η συνοχή τους.
Στην περίπτωση που ένα πεπόνι δεν έχει κοπεί δεν πρέπει να μπαίνει
στο ψυγείο γιατί η ψύξη επιταχύνει την ωρίμανσή του με τέτοιο ρυθμό που
μπορεί να σαπίσει σε ώρες μόνο από την τοποθέτησή του στο ψυγείο.
Ολα τα φρούτα πρέπει να ωριμάζουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Η υγρασία και το κρύο καταστρέφει τις γεύσεις τους και τα αρώματά τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.