Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Αυτή είναι η πιο όμορφη τρανσέξουαλ της Ελλάδας! [εικόνες]


Για πολλούς η διόρθωση φύλου είναι θέμα ταμπού, απαγορευμένο, φτηνό και βρώμικο. Θεωρούν πως η επιλογή αυτή έχει ως φυσικό επακόλουθο τον εθισμό στα ναρκωτικά, το εύκολο χρήμα και την πορνεία....


 Δε θα σταθώ εκεί, καθώς η παιδεία του καθενός θέτει τα όρια του μυαλού και της προσωπικότητάς του. Θα μείνω στους ανθρώπους που πήγαν κόντρα στο σώμα τους, όχι όμως και στην ψυχή τους. Σε εκείνους που πάλεψαν για τη γυναικεία τους υπόσταση και που κατάφεραν να αποδεχθούν την αλήθεια τους ενάντια σε έναν κόσμο που έχει μάθει να σνομπάρει το διαφορετικό και να κρίνει χωρίς να σκέφτεται. Η Τάνια Κέλλη είναι μία από αυτούς.

γράφει η Όλγα Παρθενέα-Γεωργάτσου/στο koolnews.gr

Όταν αποφασίσαμε να γνωρίσουμε την Τάνια ήμασταν σίγουροι πως επρόκειτο για ένα πλάσμα διαφορετικό. Όχι επειδή γεννήθηκε άντρας, αλλά επειδή κατάφερε να αποδείξει πως γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Το κορίτσι αυτό έχει τη φήμη της ομορφότερης τρανσέξουαλ που βρίσκεται στον χώρο του θεάματος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Με κοινό που τη λατρεύει και γεμίζει τα βράδια τις «Κούκλες», όπου εμφανίζεται, ανοιχτόχρωμη, όχι ιδιαίτερα ψηλή, με καμπύλες, μακριά από το ανορεκτικό πρότυπο της πασαρέλας και πολύ εκφραστική, μπορεί να «σκίσει» στην κυριολεξία σε εμφάνιση και δυναμισμό πολλές γεννημένες γυναίκες.

Από την αρχή ήταν ξεκάθαρη: «Ο κόσμος των τρανσέξουαλ κρύβει κινδύνους, όμως για όλα τα αγόρια που αισθάνονται εγκλωβισμένα στο κορμί που τους χάρισε η φύση, είναι μονόδρομος και λύτρωση». Της ζητήσαμε να μας εξηγήσει λεπτομερώς τα συναισθήματα αυτών των παιδιών, την αντιμετώπιση της κοινωνίας και το ψυχικό κόστος της επιλογής τους να διορθώσουν το φύλο τους για να χωρέσουν τη θηλυκότητά τους στο σώμα που τους στέρησε η φύση. «Παρότι τα πράγματα ήταν σαφώς χειρότερα στο παρελθόν, ακόμα η κοινωνία αντιμετωπίζει της τρανσέξουαλ με επιφυλακτικότητα. Είναι θέμα ταμπού και δύσκολα θα αλλάξει αυτό», παραδέχεται η Τάνια. «Ωστόσο δεν κρίνω κανέναν. Δεν τους απαντώ καν. Αφήνω το Θεό να με κρίνει και δε μετανιώνω για τις πράξεις μου», συνεχίζει.

«Παρότι τα πράγματα ήταν σαφώς χειρότερα στο παρελθόν, ακόμα η κοινωνία αντιμετωπίζει της τρανσέξουαλ με επιφυλακτικότητα».

Η Τάνια και τα υπόλοιπα κορίτσια σαν αυτή, κέρδισαν με το σπαθί τους την ευκαιρία να ξαναγεννηθούν μέσα από πολύ πόνο, αμέριστη ψυχική δύναμη και θάρρος να παλέψουν γι’ αυτό που θέλουν να είναι. Κάποιοι είχαν την τύχη να έρθουν στον κόσμο με ένα σώμα που αγαπούν και χαρακτηριστικά που τους γεμίζουν αυτοπεποίθηση, δυστυχώς όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Πέρα από εσένα που γεννήθηκες άντρας ή γυναίκα, το ζεις και το χαίρεσαι, υπάρχουν άνθρωποι που αποκλίνουν από το συνηθισμένο.

Η Τάνια για παράδειγμα, ένιωθε από παιδί πως κάτι πάει λάθος με το σώμα της. «Από όταν πήγαινα σχολείο ήξερα πως είμαι διαφορετική από τα άλλα παιδιά, το αισθανόμουν», δηλώνει και ξεκαθαρίζει πως ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο άνθρωπος κλίνει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση όσον αφορά τη σεξουαλική του ταυτότητα. Βέβαια, για κάποιους το να δηλώσεις ομοφυλόφιλος, bisexual ή -ακόμα χειρότερα- τρανσέξουαλ αποτελεί λόγο για να στρέψει το βλέμμα του αλλού ή να γελάσει με νόημα στο διπλανό του θεωρώντας τον εαυτό του ανώτερο από εσένα.

«Αφήνω το Θεό να με κρίνει και δε μετανιώνω για τις πράξεις μου»

Και όλα αυτά επειδή η φύση τον ευνόησε να γεννηθεί όπως ακριβώς τον είχε ονειρευτεί η μητέρα και ο πατέρας του. Διότι ως straight έχει δικαίωμα να κρίνει τους ανθρώπους που διόρθωσαν το φύλο τους για να νιώθουν καλά μέσα τους. Ευτυχώς βέβαια, ο κόσμος είναι πλέον πιο ανοιχτός και απελευθερωμένος και έχει αποδεχτεί την ύπαρξη του διαφορετικού. Κάπου εδώ φτάνουμε στο κεφάλαιο «οικογένεια». Εδώ που αρχίζουν και τελειώνουν όλα για έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο με ιδιαιτερότητες που δεν έχει υποστήριξη από πουθενά αλλού πέρα από την οικογένειά του.

Η Τάνια ήταν τυχερή στο θέμα της οικογένειας καθώς την στήριξαν και δέχτηκαν την επιλογή της να διορθώσει το φύλο της. «Η οικογένεια είναι το παν γι’ αυτό η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω στα παιδιά που θέλουν να προχωρήσουν σε εγχείρηση διόρθωσης φύλου είναι να έχουν κοντά την οικογένειά τους. Να θυμούνται πως αγάπη δε θα βρουν πουθενά αλλού. Εγώ για παράδειγμα, δε θα μπορούσα να ξεπεράσω την απόρριψη που δέχτηκα αν δεν είχα στο πλευρό μου τους δικούς μου ανθρώπους», υποστηρίζει.

Όσο για τη σχέση της με τους άντρες; Η οικογένειά της της κάνει να νιώθει τόσο πλήρης που δεν την ενδιαφέρει η δημιουργία της δικής της οικογένειας. «Βαριέμαι τους άντρες. Θέλω να με νταντεύουν, όχι να τους νταντεύω εγώ. Δε μου λείπει κάτι γιατί έχω την οικογένειά μου, τα αδέρφια μου, τα ζώα μου... Τι άλλο να ζητήσω πέρα από υγεία; Ερωτεύτηκα, δεν το κρύβω. Ήμουν μικρή. Φοβήθηκα όμως τόσο πολύ να δείξω ποια ήμουν, τι ήμουν στον άνθρωπο αυτό. Σιχαινόταν τις τρανς και δεν ήξερε πως ήμουν κι εγώ μία από αυτές. Μια μέρα εξαφανίστηκα αλλά δεν έπαψα ποτέ να σκέφτομαι τον φόβο και το μίσος του για τις κοπέλες σαν εμένα. Καλύτερα που έφυγα», παραδέχεται η Τάνια.

«Βαριέμαι τους άντρες. Θέλω να με νταντεύουν, όχι να τους νταντεύω εγώ».

Οι περισσότεροι φίλοι των ιδιαίτερων αυτών ανθρώπων είναι γυναίκες. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό. Νιώθουν πως με τις γυναίκες μπορούν να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό και να νιώσουν μέρος του συνόλου. Τι κι αν όλοι μιλούν για ζήλεια και μίσος των τρανσέξουαλ για τις γυναίκες; Η Τάνια Κέλλη είναι κατηγορηματική: «Ποτέ δε μίσησα τις γυναίκες, αντιθέτως τις καμαρώνω. Τις θαυμάζω που είναι τόσο ανεκτικές απέναντι στο αντρικό φύλο, γιατί αυτό είναι κάτι που εγώ δε μπορώ να κάνω. Όλα τα πρότυπα που είχα στη ζωή μου ήταν γυναίκες, όχι άντρες».

Αν έχετε βρεθεί στις «Κούκλες», έχετε σίγουρα παρακολουθήσει την Τάνια να δίνει σάρκα και οστά στην απόλυτη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη μίμηση της Αλίκης, πράγμα που αποδεικνύει πως το κορίτσι αυτό πέρα από ομορφιά, έχει μυαλό και ταλέντο. Η νύχτα μοιάζει εύκολη υπόθεση για την Τάνια, παρότι πολλοί θα περίμεναν να ακούσουν το αντίθετο. Δηλώνει τυχερή που έχει βρει τη βάση της στις «Κούκλες», το μαγαζί όπου φιλοξενείται το απόλυτο drag show και πλήρως συνειδητοποιημένη, μιλά για τους κινδύνους της νύχτας. Η πορνεία δεν είναι κάτι ξένο για τις τρανσέξουαλ, κυρίως για όσες έχουν βιώσει την απομόνωση και τον αποκλεισμό από την οικογένειά τους. Και πριν βιαστείς να κρίνεις ξανά και να κάνεις λόγο για εύκολο (;) χρήμα, αναρωτήσου: Εσύ θα έδινες δουλειά σε μια τρανσέξουαλ; Γιατί αν όχι, αμέσως δίνεις την απάντηση στο ερώτημα γιατί οι συγκεκριμένες κοπέλες καταλήγουν να πουλάνε το κορμί τους.

«Όλα τα πρότυπα που είχα στη ζωή μου ήταν γυναίκες, όχι άντρες».

Όσον αφορά τα ναρκωτικά όμως, η ίδια είναι ξεκάθαρη: «Τα ναρκωτικά είναι παντού, στη νύχτα και τη μέρα. Πίστεψε με, οι τρανς δεν είναι τόσο χαζές για να μπλέξουν με τέτοιου είδους εξαρτήσεις». Πέρα όμως από τη νύχτα, τα φώτα, τη λάμψη των drag shows και τη συνεχή άμυνα στον υποκριτικό συντηρητισμό της κοινωνίας, το κορίτσι αυτό παρουσιάζει ακόμα ένα πρόσωπο που δεν θα πίστευα ποτέ πως έχει. Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε πως μια γυναίκα τόσο ανεξάρτητη, δυναμική και «περπατημένη» λατρεύει τις πρώτες ελληνικές κούκλες που έθρεψαν γενιές και γενιές και μάχεται για την επανακυκλοφορία τους;

Η Τάνια διαθέτει την πιο πλούσια συλλογή από Κούκλες Bibi-Bo των οποίων η αξία υπολογίζεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, καθώς μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της El Greco, αυτές θεωρούνται πια συλλεκτικά κομμάτια. Συλλεκτικές κούκλες της Αλίκης Βουγιουκλάκη κοσμούν το δωμάτιό της και η ίδια κάθεται και τις καμαρώνει σαν παιδί. Αυτό είναι το τόσο «διαφορετικό» και «ξένο» για το οποίο μιλούν όλοι; Μια κοπέλα που κάνει τις επιλογές της, δεν κρύβεται και δε φοβάται να δείξει ποια είναι; Και τελοσπάντων με τι μούτρα βγαίνουν όλοι αυτοί και κατατάσσουν τις τρανσέξουαλ σε μια κατηγορία υποδεέστερη και εκτός ορίων ανοχής της ελληνικής κοινωνίας;

«Δε θα μπορούσα να ξεπεράσω την απόρριψη που δέχτηκα αν δεν είχα στο πλευρό μου τους δικούς μου ανθρώπους».

Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημά μας; Το ότι επιτιθέμεθα στους εύκολους στόχους και επιλέγουμε να κλείσουμε τα μάτια σε όλες αυτές τις κρυφές, υποκριτικές καταστάσεις που προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας. Προσωπικά, τις κοπέλες σαν την Τάνια, τις χαίρομαι και τις εκτιμώ γιατί σε αντίθεση με εμένα, η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν τους χαρίστηκαν, αλλά πάλεψαν γι’ αυτές. Πόνεσαν, κατανάλωσαν ορμόνες, ανάρρωσαν και βγήκαν ξανά, ολοκληρωμένες και ικανοποιημένες πια στην κοινωνία. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι το ότι πέρα από το σώμα τους, οι τρανσέξουαλ «δούλεψαν» και το μυαλό τους, διαφορετικά δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν.

Όσο για τον επόμενο που θα μου πει για τα κορίτσια αυτά πως «άντρες γεννήθηκαν και άντρες θα πεθάνουν», εγώ απλά θα του τρίψω στη μούρη μια φωτογραφία της Τάνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.