Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ν.Δ.: Λόγια του αέρα οι παλληκαρισμοί για τη Ρωσία


Τα πυρά της Ν.Δ. δέχθηκε η τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς...


 ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης σχολίασε ότι «οι παλληκαρισμοί του κ. Τσίπρα και του υπουργού του [...] όχι μόνο αποδείχτηκαν λόγια του αέρα, αλλά κατέληξαν και στο αντίθετο αποτέλεσμα».
«Και αυτό», πρόσθεσε, «γιατί η νέα κοινοτική απόφαση δεν σταματά, αλλά επεκτείνει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, «μέσα σε δύο μέρες η εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου μετρά μόνο απώλειες».
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημείωσε ακόμη ότι με τέτοιες πρακτικές «η αξιοπιστία της χώρας υπονομεύεται και η θέση της στο πλαίσιο των εταίρων και συμμάχων μας αποδυναμώνεται».
«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στους δύσκολους καιρούς που περνά η Πατρίδα μας οι κομματικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες να παραμερίζουν τις εθνικές προτεραιότητες», κατέληξε.
Σε επικριτικό τόνο απάντησε στη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
«Τη στιγμή που η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φ. Μογκερίνι παραδέχεται ότι η Ελλάδα κράτησε "ιδιαίτερα θετική στάση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση", η ΝΔ είδε "λόγια του αέρα" και "κομματικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες"» σημείωσε και πρόσθεσε:
«Όχι μόνο δεν αποφασίστηκαν νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, αλλά μειώθηκε ο χρόνος ανανέωσης των υφισταμένων σε σχέση με την αρχική εισήγηση στη Σύνοδο, κατόπιν της καθοριστικής συμβολής και της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, αφαιρέθηκε όποια αναφορά σε ενίσχυση οικονομικών κυρώσεων».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει συνηθίσει να είναι η Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις».
«Καλούμε τη ΝΔ αν έχει αποφασίσει να μην αποδέχεται τις διεθνώς αναγνωρισμένες επιτυχίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, τουλάχιστον να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.