Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Οι Τούρκοι «σκέπασαν» τις ελληνικές τηλεοπτικές συχνότητες σε νησιά και Εβρο


Ολόκληρα ελληνικά νησιά μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ άκουγαν μόνο τουρκική τηλεόραση, όπως και ολόκληρες περιοχές του Εβρου, καθώς...


 οι Τούρκοι με ισχυρούς αναμεταδότες «σκέπασαν» τις ελληνικές συχνότητες, ανέφερε την Δευτέρα ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή.
Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στο ξεκίνημα μίας νέας συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την κρατική ραδιοτηλεόραση «σε πολλά επίπεδα».
Ο κ.Καμμένος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε σχετικά ότι «συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε μία προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την δημόσια τηλεόραση προκειμένου να ξεκινήσει μία εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων, μία εκπομπή όμως αρκετά διαφορετική απ' ότι στο παρελθόν, μια εκπομπή η οποία θα προβάλλει το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προβάλλει τα προβλήματα, αλλά και το έργο των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των στρατευσίμων, την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα το έργο το οποίο γίνεται ιδίως στις απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές».
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΡΤ και για την δυνατότητα που μας δίνει να προβάλουμε ως Ένοπλες Δυνάμεις και το κοινωνικό έργο, είτε αυτό αναφέρεται στην μετεωρολογία, είτε αναφέρεται στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αναφέρεται στην εκπαίδευση των στρατευσίμων και στις δυνατότητες που θα έχουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους θητεία για το μελλοντικό τους επαγγελματικό μέλλον», προσέθεσε ο κ.Καμμένος.
Από την πλευρά του ο κ.Τσακνής σημείωσε ότι από τη συνάντηση «μπορεί να βγει αυτή η είδηση ότι όντως σκοπεύουμε να δούμε μία συνεργασία σε πολλά επίπεδα. Ήδη μέσα στις συζητήσεις μας μιλήσαμε και για λεπτομέρειες και αυτό θα το δείτε σύντομα στις οθόνες».
«Τον ενημέρωσα επίσης για την πορεία της επανένταξης των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, για την λειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών και οσονούπω για την λειτουργία-μετά την αποκατάσταση των όποιων τεχνικών προβλημάτων-της ΕΡΤ3. Τον ενημέρωσα, επίσης, για την ανάγκη να υποβάλει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων τις προτάσεις του για την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης. Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και σύντομα στους δέκτες σας θα έχετε το αποτέλεσμα αυτής της προγραμματικής συμφωνίας που μπορούμε να κάνουμε», όπως ανέφερε.
Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των δημοσιογράφων ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε στο θέμα της αλληλεπικάλυψης συχνοτήτων στις παραμεθόριες περιοχές. «Δεν έγινε μόνο ζημιά στον πλουραλισμό και στην ενημέρωση αυτά τα χρόνια. Έγινε και εθνική ζημιά. Υπάρχουν νησιά ολόκληρα, τα οποία, όλο αυτό το διάστημα που δεν λειτουργούσε η ΕΡΤ και η ΕΡΑ, άκουγαν μόνο τουρκική τηλεόραση», όπως αποκάλυψε, ενώ ο κ.Τσακνής διευκρίνισε: «Έμπαιναν στις συχνότητές μας.
«Υπάρχουν ολόκληρες περιοχές στον Έβρο όπου τοποθετήθηκαν σταθμοί αναμετάδοσης και «τυφλώθηκαν» οι Έλληνες πολίτες από ενημέρωση στα ελληνικά», συνέχισε ο κ.Καμμένος.
«Η προπαγάνδα η οποία έγινε αυτό τον καιρό, οφείλεται στο ότι κάποιοι, αποφάσισαν για κομματικά συμφέροντα, να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία. Αυτό αποκαθίσταται άμεσα και θεωρώ ότι είναι πρωταρχική υποχρέωσή μας να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης του συνόλου των Ελλήνων πολιτών σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως επίσης και των Ελλήνων ναυτικών, από την περιοχή της Νοτίου Κρήτης μέχρι του Σουέζ όπου δεν ακουγόταν ελληνική φωνή, λόγω του ότι έκλεισε ο σταθμός της Κρήτης. Αυτά είναι δύο μικρά σχόλια που δείχνουν και την εθνική σημασία της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ», κατέληξε ο υπουργός Αμυνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.