Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν θα τους αφήσουμε να πάνε τη χώρα στη δραχμή


Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους της χώρας εκφράζει ανοιχτά πλέον...


 ο τέως πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, ο οποίος χθες μετά τη νέα εμπλοκή που υπήρξε στις Βρυξέλλες διέκοψε την περιοδεία του στη Μακεδονία και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε συνεργάτες του αργά χθες τη νύχτα εξέφρασε την ελπίδα ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα βρεθεί λύση και θα υπάρξει συμφωνία και τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμή.
Νωρίτερα, στενοί του συνεργάτες είχαν εκφράσει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει περισσότερες από 48 ώρες για να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, ενώ παραδέχονται ότι στο εσωτερικό της ΝΔ εντείνονται οι εισηγήσεις για κατάθεση αιτήματος, από την πλευρά του κ. Σαμαρά, για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που επεσήμανε και δημοσίως -μέσω του λογαριασμού του στο Twitter- ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης.
Νωρίτερα χθες, ο κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην Καστοριά, σε προσυνδιάσκεψη του κόμματός του, επανέφερε την πρότασή του για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη βάση μιας διαφορετικής πολιτικής που θα οδηγήσει τη χώρα μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα. Ο τέως πρωθυπουργός παρουσίασε τους δικούς του όρους για να υπάρξει αυτή η συναίνεση, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει πολιτική σε σειρά τομέων.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "κορόιδεψαν" τον κόσμο, τον "εξαπάτησαν", τον "παραπλάνησαν και οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση", πρόσθεσε: "Υποσχέθηκαν να μείνουμε στο ευρώ και σήμερα η χώρα απειλείται με επιστροφή στη δραχμή. Υποσχέθηκαν σκληρές διαπραγματεύσεις και σήμερα, πέντε μήνες μετά, το email Χαρδούβελη φαντάζει σαν παιδική γιορτή μπροστά στη δική τους πρόταση. Αυτό είναι το κόστος της πολιτικής Τσίπρα". "Οποιος έχει μέσα του τη θεωρία της δραχμής" -σημείωσε- "δεν θα περάσει, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει έξοδο από το ευρώ".
Ακόμη απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, προέβλεψε τρίτο Μνημόνιο και αφού έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς μέσα σε όλο το τελευταίο πεντάμηνο, τόνισε: "Με την "τάχα υπερήφανη" διαπραγμάτευση ο "λογαριασμός του Τσίπρα" για τον ελληνικό λαό είναι 800 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα".
Τέλος επεσήμανε ότι η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την επιστροφή στη σταθερότητα και την ανάπτυξη με σταδιακή μείωση της φορολογίας, με δεδομένο ότι θα ακολουθήσει και διαφορετική πολιτική που θα οδηγήσει τη χώρα μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.