Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

40 χρόνια Ford Fiesta [photos & video]


Το supermini της φίρμας και μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στη διεθνή αγορά αυτοκινήτου, κλείνει τα σαράντα του χρόνια...Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες οφείλουν την επιτυχία και απίστευτα τα κέρδη τους, κυρίως στην εμπορική απήχηση που έχουν μερικά δημοφιλή μοντέλα. H Ford, η μάρκα που έχει αναδείξει τις αξίες της οδηγοκεντρικής οδήγησης, δημιούργησε μοντέλα που έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Ένα από αυτά είναι το γνωστό Fiesta. Το supermini της φίρμας είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στη διεθνή αγορά αυτοκινήτου.

Φέτος το Fiesta, συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας στην αγορά και στους δρόμους.

Από το 1976 που πέρασε για πρώτη φορά τη γραμμή παραγωγής, περισσότερα από 17 εκατομμύρια Ford Fiesta έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο.

Η Ford σηματοδοτεί αυτή τη ξεχωριστή επέτειο τιμώντας ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι best-seller στην Ευρώπη τα τέσσερα τελευταία έτη και το ίδιο ‘φρέσκο’ και πρωτοποριακό τώρα, όπως τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

‘Ξεσκονίσαμε’ τα αρχεία της Ford για να βρούμε εκπληκτικές φωτογραφίες και γεγονότα που θα σας εκπλήξουν.
Επίσης, ‘ανακαλύψαμε‘ τον πρώτο μηχανικό δοκιμών, Karel Willaert, ο οποίος αποκαλύπτει τα μυστικά της δοκιμαστικής οδήγησης του πρωτοτύπου Fiesta, και επισκέπτεται ξανά την πίστα οδηγώντας ένα από τα πρώτα μοντέλα.Το 2016, το Fiesta παραμένει πιστό στο πνεύμα του πρώτου μοντέλου, προσφέροντας μία δυναμική εξωτερική σχεδίαση, ανανεωμένο εσωτερικό και προηγμένες τεχνολογίες όπως σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλή ταχύτητα Active City Stop.

Το Fiesta διατίθεται σε 3-θυρες και 5 θυρες εκδόσεις και με μία γκάμα σύγχρονων, αποδοτικών κινητήρων, ανάμεσά τους ο βραβευμένος, χιλιάρης EcoBoost.

Στη κορυφή των διαθέσιμων εκδόσεων φιγουράρει το Fiesta ST200 – το ισχυρότερο Fiesta παραγωγής στην ιστορία του μοντέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.