Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεργασία με ΗΠΑ για την ανακατάληψη της Ράκας θέλει η Τουρκία


Η Τουρκία θέλει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στη στρατιωτική επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από...


 το προπύργιό τους στη Ράκα της Συρίας, υπό τον όρο ότι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν οι Κούρδοι αντάρτες, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Άγκυρα στηρίζει τους Άραβες και τους Τουρκμένους αντάρτες που κατέλαβαν τον περασμένο μήνα την πόλη Τζαράμπλους, σε μια επιχείρηση-αστραπή με την ονομασία "Ασπίδα του Ευφράτη".
"Ο υπουργός Εξωτερικών και οι στρατιωτικές αρχές είναι σε διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της Ράκας" είπε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στην Τουρκία. Διευκρίνισε ότι η τουρκική πλευρά έχει διαμηνύσει τους όρους της στην Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.