Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Η απάτη του Facebook με τις διαφημίσεις


Εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους διαφημιστές η αποκάλυψη του Facebook ότι λόγω "λάθους" αλγόριθμου, έδινε "φουσκωμένα" στοιχεία για τον μέσο χρόνο παρακολούθησης διαφημιστικών βίντεο από τους χρήστες...



Το Facebook παρουσίαζε επί δύο έτη στοιχεία για μεγαλύτερο από τον πραγματικό μέσο χρόνο προβολής των διαφημίσεων, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το ζήτημα.

Ειδικότερα, πριν από μερικές εβδομάδες, το Facebook αποκάλυψε σε ανάρτησή του στο Κέντρο Βοήθειας Διαφημιστών ότι το σύστημα μέτρησής του για το μέσο χρόνο που οι χρήστες ξόδευαν στις διαφημίσεις μετρούσε ως "views" τις προβολές βίντεο από τρία δευτερόλεπτα και πάνω. Η εταιρεία-γίγαντας της τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται υπό κατασκευή νέο εργαλείο μέτρησης.

Η διαφημιστική εταιρεία Publicis Media πληροφορήθηκε από το Facebook ότι το εν λόγω σύστημα μέτρησης θα μπορούσε να "φουσκώσει" το μέσο χρόνο προβολής ακόμη και κατά 60-80%.

"Το σφάλμα έχει διορθωθεί, δεν επηρέασε την τιμολόγηση και έχουμε ειδοποιήσει πολλούς από τους συνεργάτες μας", ανακοίνωσε το Facebook.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εταιρεία, η καταμέτρηση των προβολών εμφανίζεται μόνο στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί μετά τις 8 Σεπτεμβρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.