Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΤΩΡΑ: Ναύαγιο στην ψηφοφορία για το ΕΣΡ


"Παρών" από ΝΔ και Ένωση Κεντρώων, "Ναι" από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι...




Δεν ψήφισαν ΝΔ και Ένωση Κεντρώων - Υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ Δημοκρατική Συπαράταξη και Ποτάμι - Η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε αίτημα να ψηφιστεί πρώτα η τροπολογία και μετά να ψηφιστεί η σύνθεση του ΕΣΡ.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, είχε προσπαθήσει να κάνει κυβερνητική ρελάνς, αποσύροντας την υποψηφιότητα Πολύδωρα και πρότεινε Μορώνη.

Να ακυρωθεί και όχι να παγώσει ο νόμος Παππά, απαιτεί η ΝΔ για να πει το "ναι". Λοβέρδος: Είμαστε θετικοί, αλλά προτείνουμε Κιάο αντί Μουλόπουλου για αντιπρόεδρο - Ποια πρόσωπα πρότεινε η κυβέρνηση για μέλη του ΕΣΡ - Ποτάμι: Τζανετάκος για αντιπρόεδρος

Και η νέα πρόταση που κατέθεσε ο Νίκος Βούτσης έπεσε στο κενό καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε δεν πείστηκαν από τις λεκτικές διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Βουλής περι μεταβίβασης όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ – και αυτής του καθορισμού του αριθμού των αδειών – είτε έθεσαν ζήτημα για την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Μουλόπουλου.

Ο κ. Νίκος Δένδιας εξήγησε ότι η ΝΔ εμμένει στην πρότασή της που προβλέπει, ακύρωση της Διάσκεψης, διακομματικό νομοθέτημα που θα μεταβιβάζει όλες της αρμοδιότητες στο ΕΣΡ με κατάργηση του νόμου Παππά και νέα συναινετική πρόταση για συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι η υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Μουλόπουλου αναγκάζει το κόμμα του να μην δώσει θετική ψήφο. Επίσης έθεσε ως προϋπόθεση την ακρόαση των υποψηφίων πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορία.

Την υποψηφιότητα Μουλόπουλου έθεσε και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης ως αιτία για το «παρών» που θα δηλώσει το κόμματου. Πρότεινε δε να αντικατασταθεί η υποψηφιότητα με τον κ. Γιάννη Τζανετάκο.

Επίσης, ο κ. Μάριςο Γεωργιάδης της Ενωσης Κεντρώων ζήτησε το συνολικό ξήλωμα του νόμου Παππά πριν από κάθε απόπειρα συγκρότησης ΕΣΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.